Toysdaily 玩具日報

查看: 9228|回復: 49

[分享討論] DX RIDER外掛腰帶,簡單裝著(適合任何人仕使用)

話說本人33吋腰圍dx腰帶最盡只可以容納到25吋腰,想變身實左相當困難

大家睇睇,真係相差太遠了.:79:

其實笨大係有出到一條加長腰帶配件的但我亦覺得貴.另外唔想改動原有腰帶(一來入唔番盒,二來價都唔平)

係網上見到有人咁改.我就一直等佢既出現.:77:

幾日前係深水埗買入外掛行山用腰帶.(本來是行山用來掛外袋或裝備用的).佢有3隻色黑,,卡奇.而濶度只有一種. :73:

而我就入了一條黑色.

可以用係dx腰帶身上.. 調教腰圍就係靠魔術貼,因為夠大塊.所以很實淨. 腰帶入面有四個布環,size剛好夠dx的腰帶穿過.

就咁攝吓攝吓咁就可以將條dx腰帶攝上去,相當穩固.後面睇亦算企理.:43:

就以電王dx腰帶為例.即便用了外掛腰帶後,更換電池也不會造成麻煩:34:

加功後的腰帶重量亦增加了,好似實在左好多咁.質感唔同晒:71:

掛上身後感覺亦很舒服.很貼身.比淨係用膠帶掛上身天更實在.已測試過大力的走動.都唔會側漏:73:

由上而下望..空隙好少...肚腩頂住

如不太介意後面外觀其實都算OK

外掛腰帶既好處係唔洗將腰帶改動,仲可以完整地入番盒.無傷及腰帶之餘洗費亦唔貴.只係1.5個麥記餐價錢.啱晒我呢d cheap cheap既用家,dx腰帶計..除古加同亞傑多外,其他既未經改動既dx腰帶都應該啱用.:71:

有左呢條外掛腰帶,我現在無論日與夜,都可以後顧無憂咁henshin,多謝家姐:77:
這樣, 老文兄可以參上了! :71:
加功後的腰帶重量亦增加了,好似實在左好多咁.質感唔同晒          掛上身後感覺亦很舒服.很貼身.如不是 ...
老文 發表於 15-8-2012 12:40 PM

老文大大改得好!!!終於解决了如何將小孩用的細小DX RIDER/戰隊腰帶,掛上我們大人條粗腰上嘅難題!!!

给你10個讚---------讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚

我只是剛好戴上DCD腰帶呢...
特閒去買條試試~
回復 3# jono_grace

謝大大支持......:77:
頭像被屏蔽
Simply perfect !!!! I need to get 3 !!!
回復 4# G-man

我盡唔改條腰帶為大原則.可以入番盒又無損腰帶..如果唔係做COSPLAY,就咁掛腰已經好夠..謝大大支持:64:
回復 5# 御姐喵

嘩..咁大大你真係幾瘦吓WO...羨慕死人呀:71:
Support 老文兄:71:

P.S.
腰帶掉轉左帶:47:
終於睇到老文兄的腰帶分享POST了,
雖然我沒有儲開腰帶這類DX,
但是很多拉帶迷都很喜歡變身腰帶,
可是平時出的腰帶DX都是兒童向SIZE,
笨大可能也不太知道, 玩具界的老頑童也很愛用腰帶來變身,
所以買到的腰帶只能看看玩玩,
難以真的裝上身,
要改裝的話又怕麻煩,
老文兄這POST真的是"成年拉打迷"的福音呢~~
回復 11# F.S.飛煞

比你估多次...................:36:
回復 1# 老文

深水埔鴨記排檔尼龍帶:58:

腰圍一定勁過樓主:34: ,但我冇樓主咁神心加番原裝帶

試過加埋K-Touch都夠力挺:71:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 14# williamhychan

你這個也好好呀...decade 一齊hen-shin吧!:71: