Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: left1221

[詢問] 鴉烏拍賣...

但係就算買家取消你...
系統都會係之前send email話你勝出...
同埋取消你一樣會send email話你的出價 ...
小堅 發表於 17-8-2012 03:34 PM

無收到呢 d notification 喎 !
咁我諗真係因為電話個 clock 同 yahoo server 個 clock 唔 sunc 而引致的問題 !!
無收到呢 d notification 喎 !
咁我諗真係因為電話個 clock 同 yahoo server 個 clock 唔 sunc 而引致 ...
left1221 發表於 17-8-2012 04:33 PM

應該就唔關部電話個時間事...
但係唔係個APPS出左問題就唔知...
因為我未用過佢個老虎APPS...

我做個假設,當你BID左個陣,你出價最高,會收到封EMAIL...
當你勝出個陣亦會收到另一封既EMAIL...

當你當時係出最高價者,會話你係最高價既買家...
可能當時<1個陣,咁岩有另一個買家出價...
可能係個APPS有DELAY左,或者未F5之類(電話應該冇)...
所以樓主你就以為已經完左,所以就去食飯...
點知過左幾分鐘之後(因為<1個陣有另一個買家BID價高過你,應該會自動加長5分鐘左右)
就會出現你之前講個個「叫價被別人超越了」呢個EMAIL...