Toysdaily 玩具日報

[機戰系] 長谷川1/100 fei yen(完成,加action pose圖)

短鞭版得Fei Yen BH還差把劍的劍身未整好:45:只野關節有d硬直,可動低,擔心可能拿不起把劍...

呢盒野還可以換裝(換辮...)成為Fei Yen PH--長辮,用弓作武器。PH的武器我就已經搞好啦:45:,不過我打算要保持BH的造型--巨劍妹妹:D,完成之後再發完整的pose圖∼∼

加action pose:36:
呢只fei yen因造型和關節設計問題,可動好低,pose都几難擺:70:

PH的弓可以換件作出收納形態,Exia的GN劍有小小似PH武器的收納造型:45:

最后,想發呢張圖好耐:61:

:53:最后要抱怨,把巨劍劍身晤系左右拼合的,竟然時一個零件,實心的!無謂地增加重量,最要命的系表面凹陷好嚴重。結果第一次體驗了用putty補縮膠,本來我覺得好似已經打磨得好光滑,點知一上色就出事:50:,表面好多小坑,最后就當把劍戰損了……

VO :71:
cool decal
回復 2# ygat2005:45:其實d圖案都是d水貼紙來。。。
崎嶇地上水貼, 辛苦了~ 很美~
wow,砌得好靚 :71:
哇,搞得好靚!!期待其他作品。
回復 1# lmtsuper

正點作品吧
單看大大處理主體衣紋的心機
直要給你一個"讚"吧
Nice ~ :71: , 所有藍白間條都係水貼 ? 好功夫 ~~
回復 8# goahead

:45:d白色條紋是水貼,只要油上藍色底色就得了。:35:其實d水貼不是一條一條得,是將整個立體得表面拆成了幾快,例如胸口就是由8個水貼拼成,呢度唔可以唔贊下長谷川d水貼設計,d位置幾乎完美,貼上去分毫不差。