Toysdaily 玩具日報

查看: 26607|回復: 46

[分享討論] [真心膠] LEGO Monster Fighters -- 9464 The Vampyre Hearse

:$ 今日同老母親喫完茶,本來諗住入反嘔揀番隻MP10玩下,
見倒有六隻揀。。。仲以為一定揀倒。。。
點知都係唔啱心水,惟有下次去第二間揀過。。。

咁無野玩,我今個下晝點過??:cool:
咪响裡面兜多個圈囉。。。
兜下兜下就畀我見倒LEGO套新系列Monster Fighters已經出左!!

其實我只係知道會出哩個系列,但係除左知會有間魔鬼大屋之外,就唔知有咩其他款。
今日見倒大概番左7款,基本既character都係分開晒,無乜重覆,
係除左Lord Vampyre同Zombie會出現兩次(唔計魔鬼大屋)。
好過Avengers,要買晒所有款(包括Iron Man Mk6同Mk7),
竟然要硬食兩隻Thor、兩隻Hawkeye同三隻Loki!!

哩個系列都係一貫LEGO既作風,
每盒都有一正一反、一忠一奸,有對壘,可以互動。
當我一拎起哩盒9464,即時愛不惜手!
就係畀架棺材車吸左我既魂魄!!!

出鬼怪野已經係中國人大忌,
仲要出埋棺材車!畀老人家見倒真係大吉你個利是!!
但係我確係一見傾心!
全黑已經夠品味,加埋車頭外露既超巨型Turbo引擘,
前高後低既典型美國賽車模樣,
車尾Window display式車斗設計,配以別緻既紅色古典窗簾,
第一個感覺竟然係捉鬼敢死隊!!
如果出埋,真係無敵!!

再睇番車頭,放左兩隻吸血鬼標誌既利齒,
仲要正中放上一個印左蝙蝠公仔既火炬,
第二個感覺就係蝙蝠車!!
如果買埋6864,真係可以出巡!!

言歸正傳,今次哩盒既character主要係:
殭屍先生同喪屍Kato,仲有鐵腳博士

件唔算多,得兩大包野,加一張貼紙

說明書

有時都唔係好明點解要分晒冧把,要d細路跟住砌完一包先開一包。。。
我細細個都係一次過拆晒倒晒出黎咁先至震撼加嘛!!

嘩!幾咁震撼呀!!!

第一件事,我都係黏貼紙先,
因為LEGO既貼紙出左名難黏,
一黏左就起唔番,一黏衰左就係咁先,無得救。。。
好彩今次一take過就得!仲有夜光效果

咁就可以繼續開工!
到人仔勒,先係鐵腳博士

喪屍Kato

殭屍先生,得佢有兩個樣,個頭亦有夜光效果

人仔搞掂!

到鐵腳博士既鐵騎!

順便睇下三代鐵騎既雄姿先!

仲有電腦奇俠既朋友:Side-machine!

到主菜之一:棺材!

砌車喇!!!

仲有幾粒腎淨番!!!

完成!!

借過!搬屍呀!!

邊個影我相!!!

揀啱時間殺殭屍!!!!

全套野唯一既機關

謝謝觀賞!!:64: :64: :64:
又係我沙發喎:p

真心膠問:

阿齋哥,lego 你都賴埋,究竟你有乜野玩具唔啱架?
咦?有新玩具呀?

請問樓主今日響邊間反嘔城度嘔呀?

係咪喫茶時喫左d唔乾淨既散裝生粉炸既食品呀?

又,Lego難唔難砌呀?我見有人響Lego加燈閃閃閃喎!你瀨唔瀨架步點加呀?識唔識都請PM我吖!

最後,d火花紋你點樣油上去架?好靚呀!可否出教學post呀?
又係我沙發喎

真心膠問:

阿齋哥,lego 你都賴埋,究竟你有乜野玩具唔啱架?
benbenben4213 發表於 12-8-2012 12:51 AM

蒸粗戴:67:

Anyway,今日响反嘔仲見倒有隻SHF size既幪面超人W裡面果隻會變老電既紅色野。。。
又識變又幾好樣。。。都幾想買埋。。。
咦?有新玩具呀?

請問樓主今日響邊間反嘔城度嘔呀?

係咪喫茶時喫左d唔乾淨既散裝生粉炸既食品呀?
...
常威 發表於 12-8-2012 01:15 AM

咪住先哩位ching,我想話我今日食淨個柿餅,我想用黎換個錯版盒,我想星期一SSP交收唔該請盡快覆。:65:
咪住先哩位ching,我想話我今日食淨個柿餅,我想用黎換個錯版盒,我想星期一SSP交收唔該請盡快覆。
sundaydriver 發表於 12-8-2012 01:25 AM

你比定個腐皮我啦!個盒我唔會同你換架!你死左條心啦!
你比定個腐皮我啦!個盒我唔會同你換架!你死左條心啦!
常威 發表於 12-8-2012 01:46 AM

吓?!我無腐皮喎。。。腐乳得唔得?我係真心架!:78:
真心一問:

點解樓主無寫價錢嘅,驚唔驚比人移?

樓主頭像隻法拉幾銀呀?:handshake:點解識郁咁趣緻嘅?

唔知樓主同伯母飲茶食左咩呢?可否pm價錢地址?
Very good photo, thx!
:45:您响道試 focus 咋.....

最尾張巧驚呀D您:ice:.
真心一問:

點解樓主無寫價錢嘅,驚唔驚比人移?真心膠post咁多膠移唔倒啦。。。不過都照報畀你聽:$218.9+0.5膠袋費:$

樓主頭像隻法拉幾銀呀?點解識郁咁趣緻嘅?此刻無價:$

唔知樓主同伯母飲茶食左咩呢?可否pm價錢地址?粉腸、五月天同似到你十足既蛋散!下午茶全線8個9地址係SSP公厠隔鄰!:78:
catcat 發表於 12-8-2012 09:46 AM

Very good photo, thx!
勇 發表於 12-8-2012 11:21 AM

多謝ching讚賞!!!:love:

I will buy this one!:handshake: