Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[新品消息] Bandai港魂展發報:12吋新系列-- "12PM"

虎虎同賓賓好有性趣
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
One piece~!!:70:
希望龍珠可以復活!:$
頭像被屏蔽
中晒...:70::70::70:
I see the End of Legend (HT) :78:
Bandai出12"係好事,有競爭先有進步,HT12"一枝獨大都唔係好事.
Bandai出拉打吧:71:
人形的肘关节见得到螺丝,,,,,,,,,,,,
不过其他都几好,唔知定价几多哩

有D人講野自以為好獨到,好內行
其實句句都睇得出你知D唔知D,又玩針對.

BANDAI做12吋唔代表可以增加出貨量,代表佢要搞大12吋market
相反係一個倒退,大出貨量o既mass toys市場已經收皮了
但係佢養咁多team人,呢班人要自己搵出路自救而已.
以前佢地先唔會搵自己笨去搞12吋呢D麻煩野.
家下卻要付出更多o既勞力,去做一個貴價高瑞market
呢個市場唔係好大架咋,
你有冇留意下medicom做拉打,頂盡幾千隻
Tiger & Bunny? hahaha,以呢套片o既知名度,你認為會賣得比rider 12吋多嗎?
仲講乜野生產量大,可以定價平.
我就反而認為會同DX超合金魂睇齊,最平都要2萬YEN起跳.

仲想問問,當你真係有10萬人買12吋.
你地d專家成日插HT delay,有冇想過,做一隻12吋係幾咁煩,
個量大左,但識得整o既技術人員數量追唔到生產量要求,自然就要分批生產.
唔係以為做隻12吋,好似做Barbie咁Q易下話?

咁,請問BANDAI點樣set到一條生產線,
可同時間生產數以10萬計,水準又達到你班專家要求o既高質量著衫公仔?
邊度變D有技術O既工人出黎車衫?
以為阿豬阿狗都識得好似Hot Toys間廠咁,可以幫隻公仔噴到對眼珠有紅筋?
嘩,仲要起10萬貨添!!到時BANDAI一定要重金買斷大陸所有玩具廠廠期,
全世界停晒工幫佢起貨,否則一定delay到訓直.

至於收訂,BANDAI係上市公司,HT只係一間蚊型鋪仔,
收訂呢家野點可以相比較,大家規模根本唔同,
咁講只會顯得你太刻意針對Hot Toys而已.

最後,用下腦都知One Piece玩家,100個買景品,未必有10個會買12吋囉.
唔係你玩12吋,就全地球所有作品都適合出12吋囉
One Piece角色係漫畫風,個個身型唔同,
高矮肥瘦逐隻開模起個body,你間廠都可以執笠啦.
我係動畫迷,我只會想要一隻上色同造型都勁型o既P.O.P
而唔係一隻著左衫,扭得郁O既路飛囉.
超合金的star war c3 12" 我相信陳先生自己都會買
但bandai. 出得都唔方平啦
其實one-piece出12吋,我一定會買
但女性角色的body係一個問題
個人意見 剩睇相覺得好似將D角色 放大左而已
不喜勿插:unhappy:
回復 26# Toro

讚:71: