Toysdaily 玩具日報

查看: 11388|回復: 64

[玩具攝影] SHF超級撒亞人 - 孫悟空 (SDCC 2011) + 大合照~

呢隻SHF超級撒亞人 - SDCC 孫悟空特別版, 都可謂SHF龍珠系列嘅神物呢~:71:  事關通販版嘅孫悟空面相真係令不少人卻步呀.....:50: 直至呢隻SDCC特別版推出後, 由於面相及上色得到改良後, 令悟空更貼近動畫原著, 唔少人亦因此搶購入手呢.....所以亦令呢隻特別版迅速被炒起喇~:shiny:  本人亦係近期被SDCC悟飯所吸引, 由於中毒太深, 所以便一口氣將系列人物全部入手呢~ 真係好期待嚟緊推出嘅新角色會越做越好啦~:love:

包裝一貫SDCC系列特色~

面相及手形尚算能做到一般pose~

正面及背面上色與通販版真係好大分別呢~

當然可以擺出"瞬間移動"嘅pose啦~

絕技"太陽拳"??

"元氣彈"~

招牌集氣pose~

成名絕技"龜波氣功"~

唔少得搵埋悟飯一齊使出"父子龜波氣功"嘅名場面~

嚟返張大合照先~

呢隻SHF超級撒亞人 - SDCC 孫悟空特別版, 都可謂SHF龍珠系列嘅神物呢~  事關通販版嘅孫悟空 ...
ray文 發表於 10-8-2012 05:31 PM

等咗你呢個報告好耐la, Ray文兄, 正:71:..................................................
等咗你呢個報告好耐la, Ray文兄, 正..................................................
CombattraV 發表於 10-8-2012 06:29 PM

THX 呀, V兄.....:77:
大家都入到呢隻正野~:)
:43:此悟空確係得,ray文兄嘅report同樣出色:77:
此悟空確係得,ray文兄嘅report同樣出色
ZIN 發表於 10-8-2012 07:47 PM

多謝ZIN大讚賞呢.....:77:
不過同你啲正相比仲差好遠呢.....:64:
Ray兄你真係好強:64:
Ray兄你真係好強
cybster 發表於 10-8-2012 08:00 PM

快啲入啦, 快啲入啦.....好正呀!!!!!:75:
利害呀...連呢隻都追埋:71::$

RAY文兄既後追能力都好強大:he:
戰鬥力超過9千:*
利害呀...連呢隻都追埋

RAY文兄既後追能力都好強大
戰鬥力超過9千
D@ZAce 發表於 10-8-2012 08:11 PM

:DD係呢.....呢隻都係偶然遇見, 見同佢咁有緣份, 所以即刻入埋呀~:$
大大你真快手:58:
大大你真快手
98729172 發表於 10-8-2012 08:51 PM

係呢, 其實上個月已入手鳥....不過宜家先有時間影相~:he:
d相影得好靚呀~~~~
真係好正!!謝謝ray文兄時常出精華報告!
d相影得好靚呀~~~~
阿緣 發表於 10-8-2012 10:47 PM

THX~ 多多支持!!:)
真係好正!!謝謝ray文兄時常出精華報告!
TD玩具老師 發表於 10-8-2012 10:50 PM

老師實在太客氣喇, 得到老師嘅稱讚真係令小弟感到光榮呢....:shy:
小弟好高興可以同大家分享喜愛嘅玩具呢~:love: