Toysdaily 玩具日報

查看: 9717|回復: 44

[分享討論] 你們喜歡植髮figure嗎???

見到HTCW用上植髮,真係想問一問各大大嘅睇髮!!!
我覺得一個面上造得極之像真嘅頭雕用上植髮簡直係災難,我心裡即會想起barbie,依家用膠做頭髮已比以前精細很多,上色更比以前更真實,另一問題是植髮髮尾真的很難打理,不能貼服,易翹起又易甩頭髮,更對整個figure像真度大打折扣,為何還會用上植髮??好處在哪???我始終覺得真要用上植髮的話起碼都要用在1/4頭上,1/6相對來說頭髮實太粗太硬了,大大你地點睇??
完全同意。長放盒中okay, 經常玩就好麻煩。
頭像被屏蔽

個人喜好:
當初black widow用植髮,我當堂呆左一呆,
你話cat women 直頭髮都話好D,而家bw曲髮更加難打理,
唔小心整亂就pk

Babydoll套個頭cool上去已經好易整亂D髮
再重新紮過好難。
只喜歡感覺,只要係美的, 不管值不植髮都喜歡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我個人喜歡植髮頭雕,不過當然要睇角色造型啦.
例如catwoman咁,如果用膠髮,企定定當然無問題,
但如果想郁下個頭果陣時,果pat膠頭髮應該會幾怪.
BW ver1 用值髮ok ver2 短髮應用膠髮較易打理
只要保持figure造型美感,不是值髮都沒有問題!不是值髮就一定等於正
我就狂喜喇 !!! 長髮短髮都喜...
真係幾難搞,影相要花時間 set 頭。
Set 得好效果可以提升,但問題係好難set 得好:54:
植髮無咗嗰種層次感同飄逸感...
真係有時自己set得唔好,搞到隻嘢唔似個角色似樓下個乞丐多d,真係想問一問隻嘢先生小姐你係邊位:ice:
我唔理難唔難搞. 玩HT對我梨講就要像真. 植髮係惟一出路!:45:
植髮如果打理得好,處理得好,我覺得緊係好過一pat膠啦
好似以前買過隻軍雞成鳩亮   黃色植髮頭,幫佢jel埋頭 幾型~
回復 14# pathk

EXCELLENTA. 隻DARK WARRIOR SELENE個膠頭破壞曬個靚頭雕, 搞到我未入隻野.:63: