Toysdaily 玩具日報

查看: 11417|回復: 18

[新品消息] RG Justice Gundam (已貼上貼紙)

即入即買即玩, 一日完成.

半成品.

完成右手加頭.

成隻完成好.

側面.

背面.

飛行mode.

可以企在飛機上.

同freedom 影番張相.
happy OOB:71:

i like Justice more than freedom...
我應該明天能完成,忍唔住上左線
終於貼完, 每一次都貼成粒鐘, 不過貼左真係靚好多, 我連黑線都唔上.

正面

近鏡

背面

持鎗.

雙劍.

腳上有一個小釣, 單腳都可以企得好穩固.

肩上回力標.

雙劍合一.

最後, 當然要同freedom 合照.
小弟有個白痴問題想問, RG好D定HG好D, 我淨係知PG>MG>HG....RG係咩level? Real Grade即係點?thanks...
thanks for sharing , nice pics
RG一定比HG精細, 分件及貼紙RG會好多, 活動能力RG會好好多.

RG 其實不能同HG, MG 及PG 比, 我個人認為係一個全新系列.

小弟有個白痴問題想問, RG好D定HG好D, 我淨係知PG>MG>HG....RG係咩level? Real Grade即係點?thanks...
Kula 發表於 8-8-2012 12:11 PM
回復 5# Kula

一般 1/144 HG 都唔會係 骨架 + 外甲 設計, 而且整體可動範圍有限.

RG 雖然都係 1/144, 但係就用返類似 MG o既設計(骨架+外甲), 而且零件做得相當仔細. 組合難度 比 HG 高, 價錢亦比 HG 貴. :34:

可以睇o下呢條片~
http://www.youtube.com/watch?v=ykVwP-yjzSU
隻野如果唔用支架 真係企都企唔到:die:
Kula 發表於 8-8-2012 12:11 PM

我砌完第一隻rg後想將hg賣哂佢淨儲rg:66:
我拖到今日先完工, 畫線貼貼紙用左好多時間....:30: 明天開pose先~

貼貼紙時仲唔小心將機體型號果兩張貼紙貼哂係同一隻翼度....:30:
我拖到今日先完工, 畫線貼貼紙用左好多時間....:30: 明天開pose先~

貼貼紙時仲唔小心將機體型號果兩張貼紙貼哂係同一隻翼度....:30:
我明你講咩,因為我差D都中蕉,不過再想,應該係貼另一邊先正確。

quote]我拖到今日先完工, 畫線貼貼紙用左好多時間.... 明天開pose先~

貼貼紙時仲唔小心將機體型號果兩張貼 ...
gerrard814 發表於 8-8-2012 10:23 PM [/quote]
我明你講咩,因為我差D都中蕉,不過再想,應該係貼另一邊先正確。

quote]我拖到今日先完工, 畫線貼貼 ...
馬仔 發表於 8-8-2012 11:07 PM

咁岩眼殘將反對側睇左做裡側 :26:
貼左就算, 唔好蚊番出來再貼過, 會好皺皮架..........:56:

咁岩眼殘將反對側睇左做裡側
gerrard814 發表於 9-8-2012 01:27 AM