Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] DC -Green Lantern vs Marvel Universe- Master of Evil 絕對正義 VS 絕對邪惡

DC比例超唔掂呀,個造型師係咪有問題呀,咁點泊埋MU玩CROSSOVER。
羡慕玩得起SDCC限定的兄弟呀~~好喜歡 Marvel Universe- Master of Evil三人套
那三個反派可動性都不錯 只 ...
kingraider 發表於 5-8-2012 12:03 AM

3隻奸角實在幾好玩,而且造型很細緻,作SDCC 的Marvel代表也不失禮。
至於DC的其實不太差,係阿豬兄細隻左小小。。。
超正咁喎!可惜限定今年動漫又冇得賣!
玩具Kenny 發表於 5-8-2012 12:46 AM

今年動漫實在傷了不小ching的心呀。。。
綠燈的膝頭有旋轉關節去取代大脾的,在,
雖然不會像MU的可360度轉,轉動上有少許限制,
但仍可作180度的轉動,
故此轉動和擺pose係無影響,
而此設計的最大好處是外觀較MU的好看,不會將大腿開,出現肌肉紋不對稱的情況,
所以我幾鍾意DC這設計
多謝分享,好仔細~
雖然我冇玩開3.75
不過巴打你d相好正:71:
DC比例超唔掂呀,個造型師係咪有問題呀,咁點泊埋MU玩CROSSOVER。
garykuga 發表於 5-8-2012 11:20 AM

主要係阿豬兄差得太遠,另一位Kyle Rayner 卻是OK的,配MU無問題架

多謝分享,好仔細~
et1013 發表於 5-8-2012 06:56 PM

雖然我冇玩開3.75
不過巴打你d相好正
Wai_IM 發表於 5-8-2012 08:19 PM

多謝 et1013兄, Wai_IM兄支持,
其實我好享受寫post的過程,
又有得玩,又會上網找下不太認識的3.75人物資料,從而玩得更投入,
Wai_IM兄,其實我都玩得好雜,不止3.75寸,6寸都會有少許,但3.75係我的王道.
現在的3.75越出越好,你有機會都要試下玩,而且配具也越來越多,好易上癮
回復 21# 大ken

巴打得聞分享下6吋
雖然3.75配件同上色都好過6吋,
不過我覺得玩具要大大件先好玩:43:
回復  大ken

巴打得聞分享下6吋
不過我覺得玩具要大大件先好玩
Wai_IM 發表於 5-8-2012 09:20 PM

不是吧!6" 正好多!
不是吧!6" 正好多!
人物 發表於 5-8-2012 09:24 PM

我都覺
不過我有朋友玩開3.75",砌個場景黎好宏偉,差少少就中毒..
回復 18# 大ken
今次呢套dc 3.75", 已經比之前出既3.75/green lantern好好多. 起碼大部份都以沿用6"既設計黎參考. 唔知之後mattel會唔會生性將dc 3.75"發揚光大.

至於mu呢set, 我覺得已經比其他mu好.

呢2set係好物, 好在我可以免疫因為我對呢2set 興趣不大.
實在多謝大ken兄呢個咁熱血既介紹. 呢排你真係大出血入到好多野. haha.
Suprisingly awesome!! I so look forward to their batman releases soon!
回復  大ken
巴打得聞分享下6吋
不過我覺得玩具要大大件先好玩
Wai_IM 發表於 5-8-2012 09:20 PM
不是吧!6" 正好多!
人物 發表於 5-8-2012 09:24 PM

我都覺
不過我有朋友玩開3.75",砌個場景黎好宏偉,差少少就中毒..
Wai_IM 發表於 5-8-2012 09:46 PM

ha ha,我只有幾隻6寸,而且都是BATMAN為主,實在不能獻醜.....
其實6寸同3.75寸是各有各好的,
6寸固然在精細度,著色和可動方面造得比3.75好,
但3.75的小巧,尤其造得精緻時,實在令人很讚歎........
家中地方少,金錢有限,6寸有固然好,但3.75寸更適合我,
而且發現3.75寸的角色多得很,看MU便是了,等齊6寸的......我怕我無咁長命,
3.75另一好處是配搭多,STAR WARS + GI JOE + MARVEL + 其他(摔角手,電影版的...)
有排玩
回復  大ken
今次呢套dc 3.75", 已經比之前出既3.75/green lantern好好多. 起碼大部份都以沿用6"既設計黎 ...
Firewalker27 發表於 5-8-2012 10:19 PM

Suprisingly awesome!! I so look forward to their batman releases soon!
G'c 發表於 5-8-2012 10:42 PM

多謝Firewalker27兄 , G'c 兄 支持
今次DC敢正面與Marvel角力~~出3.75,我想不多不少是為來緊的電影做聲勢,
就用料和造型,我覺得不單比之前的電影版Green lantern好,甚至比某些MU來得好,
至少沒有MARVEL軟腳蟹的現象(此乃膠料的問題啊)
ha ha,我只有幾隻6寸,而且都是BATMAN為主,實在不能獻醜.....
其實6寸同3.75寸是各有各好的,
6寸固 ...
大ken 發表於 6-8-2012 12:31 AM

3.75"既價錢實在大眾化好多
6"又越出越差,有時真係好難決擇:30:
正係GI JOE系列已經令我蠢蠢欲動..
What a detail report must add marks for support! :71: