Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] SEED●特種計劃●RG突擊●修改●HG+EG+FG+GFFN突擊迷

手機影相效果差~還望見諒~特意分享~

頭-本人覺得PG~MG嘅頭都冇EG嘅咁型~面相又鈍胎~
所以換下~

由於RG冇出IWSP裝備~就改過個背脊插位~

腳腕加咗FG嘅軟膠件~整高少少對腳~
將凹位乾脆鉆成窿~

整到睇上去戚高啲褲頭咁~
膝頭用HG嘅~感覺冇咁瘦削~

膊頭用EG嘅件~睇上去有立體感~
壓少盤骨嘅空隙~

右邊膊頭位-劍裝EX空中霸王配件~

比對HG高度~PS:其中最右手便一部HG修改過關節~兼且改咗EG嘅上身上去~所以都高啲~

成功裝上HG裝備~

完成一半時~

HG都整好嘞~RG同HG比對~

完成

由於自己都係偏愛簡化~呢部改好就噴成整體白色~
冇咩勾線~主色冇咗深淺~

RG重劍同砲戰裝備都完成~
按照官圖做~但冇上黐紙~

其中一部機動型突擊就上咗黐紙~
其實改造嘅嗰部~係想配IWSP裝備~

HG突擊基本完成~

現時衹有咩FG劍砲裝備嘅兩個HG主體尚未完成~
喺咁齊整個時刻~梗係連埋米別斯零式先有戰鬥格~

附劣作EG與FG突擊配高機動型背包~

FG突擊從表面睇冇頭膠~但EG突擊嘅手瓜同大脾內側都有偷膠~
所以都補膠~

多謝大大作品分享
nice mod.  nice collection.  support:71:
好強大既突擊軍隊:71::71: