Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想問係咪十幾年以前M記拉打用皮造,依家用膠做?

想入影月,所以問清楚些。
好似一向都係用真膠做嫁喎...
影月件衫係膠造....望落1.0同1.5感覺上係一樣的.....
好似一向都係用真膠做嫁喎...
chankb 發表於 1-8-2012 01:13 PM

因為十幾年前的拉打,好少聽到話爆裂呀,溶膠呀等問題。

響鬼那隻聽聞係唔同料。
影月件衫係膠造....望落1.0同1.5感覺上係一樣的.....
Kamineko 發表於 1-8-2012 01:18 PM

1.0同1.5應該係一樣,我想知十幾年前那款係咪都一料。
1.0同1.5應該係一樣,我想知十幾年前那款係咪都一料。
mushroom 發表於 1-8-2012 01:23 PM

當年o既RAH(宜家係RAH DX)...內膽好似係用布造的.....

其實只要係人造皮/人造膠....都一定會有溶/ 爛o既一日......
當年o既RAH(宜家係RAH DX)...內膽好似係用布造的.....

其實只要係人造皮/人造膠....都一定會有溶/ 爛 ...
Kamineko 發表於 1-8-2012 01:29 PM

咁以前的係咪無咁容易爛?
以前嗰啲已經溶到唔想再拎出黎睇又或已經掉左了,我第一隻M記就係透明窗那些,拉打X,電腦奇俠,好多已經溶到痴住個合
以前嗰啲已經溶到唔想再拎出黎睇又或已經掉左了,我第一隻M記就係透明窗那些,拉打X,電腦奇俠 ...
BBQ6712 發表於 1-8-2012 03:55 PM

那我沒有任何幻想了, 多謝!!