Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 近排對Hottoys產品睇法吹水區(開心討論,串咀勿進)

頭像被屏蔽
愈做愈差!
唔只係貨物,係整體間公司
貨物QC差,管理差
唔好同我講咩,唔鐘意咪唔好買,無人逼你呢d野
...
quincy 發表於 31-7-2012 05:19 PM

講得好~~~ 講出心中情
1:4 batman,個人覺得不如dx12,放大左,反而精細度不如1:6,好失望
地台真係好靚!
個人意見!
QC真係要再進步多D ~~~~~~:67:
回復 6# magiam

係喎,水準可以保持,都係實力既一種:78:

樓主寫得好,Mk7的技術仍停留在Mk4,沒有驚喜,但在可動人偶來說,HT的ironman仍是最靚…無奈!

Batman的確只是放大,但EB就將缺點放大,HT就將優點放大,如果多返啲細緻機關會更好。
其實以咁既價錢買到咁既貨已經相當ok, 要完美係冇可能, 以前玩十二吋邊有咁高質素, 要高質素係要去買d 韓國 ...
Macao-Seiya 發表於 31-7-2012 05:52 PM

i completely agree.  even if you pay me $10000, i cannot make sure a figure for you...

a few years ago, the quality of figures was no where as high...
Batman的確只是放大,但EB就將缺點放大,HT就將優點放大,如果多返啲細緻機關會更好。
neoneo 發表於 31-7-2012 09:08 PM

very good point, i think that is why i am so impressed with 1/4 even though it looks similar to 1/6!
其實好多野唔講,放架構即係點?換野好似BANDAI咁,3,4個月先有(而且唔會好過之前個隻)先好?
動漫排隊5點CUT,但佢條蛇餅要3,4個鍾先消化到........如果7點都比你排隊,會展要9點關門,你又排又訂唔到咁你D火重氣過而家啦......

至於IRONMAN我真係冇野講啦,真係有不思進取既感覺.....
而1/4BATMAN我覺得都可以,但人頭唔比可動眼真係講唔過去,HT,你快D比番個可動眼我呀......
回復 26# Macao-Seiya

絕對贊成。
可能而家真係多左人呢幾年先玩12”,一接觸嘅巳經係HT嘅高質野,
所以只會要求更多,而唔會去欣賞隻figure
回復 55# magiam

新入坑果D真係以為應該出親都正,我記得N年前入過隻全職殺手劉華,當時來講,$300貨仔算還可以,今日再睇,必入邪神十大,
link: http://tw.myblog.yahoo.com/tomyoung168/article?mid=1193
XD,救命呀 C HING...:66:
回復 32# kmtang

Hehe, 呢個都可以話係商業策略嘅,不過表表者都應該係M記,唔玩唔擺,放係盒裏面都可以斷腳,唔通注入咗生命會老?!:50:

至於粉紅底事件就唔知點解會發生嘞,而我隻都算好彩或者我要求低,由HT派貨到而家,頭半時間係盒、後半時間放櫃,冇任何保養處理都唔太覺變色,希望可以繼續保持啦!:(

回復 35# communistic

入就一定喇,不過係其他心愛嘅,留錢留位星戰開Line中,先入Darth Mual,期待SS Darth Vader中!:handshake:
Mk7 中規中矩啦
同過往質素差唔多
可惜過往問題依舊
手掌啦,而且底褲好似照樣軟膠
戰損甲照樣到喉唔到肺
得幾件part爛,一d都唔靚
相返見倒有人整全身戰損好鬼靚
另外機關要換件扮多件
賣多兩舊水,ht真識吸水