Toysdaily 玩具日報

[詢問] 1/4系列,以batman為例,大家會否有取向,或不玩為妙

玩過1�4,返唔到去1�6?
Why ah ching? I only know 1/4 is more detail than 1/6. what is the difference??:36:
HT1:4嘅ironman一定出硬
無EB嘅競爭個價一定更進取
又一個深淵:31:
如果 HT 出 1/4 ironman,我一定會入,但都唔知有無位 display 出來。
頭像被屏蔽
回復 33# coltrane

1/4Batman還可以(利申本人已訂)
但ironman真係要諗諗,始終用三千銀去冒一個好大機會變色嘅危險
小弟自問冒唔起
你话如果出1/4 ironman,就PK 啦。。。。又Mark 1出反到Mark 7米话晤死
回復 36# bunchan

應該唔會,但HT的而且確話會出1:4嘅avengers,咁唔係markvi就markvii架啦,不過都係我個人推測姐
回復 36# bunchan

到時bun大你就差唔多咩size既ironman都有!!! 1:1, 1:4 & 1:6
回復 38# alan1128

晤好啊。。。我晤想行尼条路啊
回復 37# haha_muse

如果整系出Avengers 一只都好D ........出晒之前gum多就真系晤掂
1/4.......:42::42:
麻麻似但個尺寸好有震撼力

所以都係訂左.....順便問下第一日訂係幾時出貨?我唔記得問
頭像被屏蔽
1/4,買1,2隻當關公像看下門口就夠
其實咁大隻,玩樂性一定輸畀1/6,
1/4要有自我定位,而唔係單純放大版本
就要追求更像真,同埋更正確o既比例.
配件多與少,把弓可唔可以射都只係gimmick
真正先決一定係外觀,

實際上玩過一次o既人就會明,1/4玩起來根本唔方便,
適合放o係檯面威威多d,可動性,配件多少反不成問題.
最終你會發現,買大隻玩具,不如出隻SS Ironman好過
唔搞可動,更重視外觀,欣賞性更高.
出Avengers系列....咁隻hulk咪1/3個人至半個人咁高:59: