Toysdaily 玩具日報

[詢問] 1/4系列,以batman為例,大家會否有取向,或不玩為妙

唔知樓主係想知道大家對1:4嘅看法,對兩間廠嘅產品作選擇,定係對兩間廠嘅選擇?似乎樓主設定嘅答案將3個問題放埋一齊:34:

1/4 個市場「前景」ok 既,
就一個系列,三隻講,差唔多過萬銀,
唔係個個承擔得起,
消售對象顯然非一般普羅大眾。

以 1/6 figure 講,受炒家影響,H記 定價進取,
黎緊 1/4 會唔會再吸引到班炒家?
我抱觀望態度,炒家既對象係大陸市場。

就咁睇,個市場冇收縮,
每年暑假都有 VIP,
炒家安排既排隊黨 VIP 團座陣,
新聞報導為其炒作報導,有宣傳效果,
以提升知名度

對比起 E記,
E記既手作顯然未成氣候

大家玩玩具量力而為,:77:
見過d炒家門徒子孫開法奶你...:53:
1/4 個市場「前景」ok 既,
就一個系列,三隻講,差唔多過萬銀,
唔係個個承擔得起,
消售對象顯然非一般 ...
telinomlz 發表於 29-7-2012 07:47 PM

開法拉利...炒figure...叫佢地炒樓啦,再等樓價drop ~hahahaha XD
頭像被屏蔽
唔知樓主係想知道大家對1:4嘅看法,對兩間廠嘅產品作選擇,定係對兩間廠嘅選擇?似乎樓 ...
味覺隊長 發表於 29-7-2012 06:37 PM

小弟心思思想買隻HT1/4 batman, 又心大心細緊隻EB 1/4 joker, 又怕如果HT 話日後出隻1/4 joker, 咁點好,最重要係個種: 一入家門深似海ge感覺...我怕抽唔到身 :) 話曬1/4大件咁多~ 我說服緊自己入一、兩隻代表作就停~ 好似好難...所以參考下大大ge看法~我如果萬一真的要訂,都係八月落門巿,正好有時間思前想後~唔好意思,小弟買野前可能捻好多野先做到決定~sorry~
開法拉利?
啱啱有個上年嘅炒家比人貼大字報括友
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D7
睇下呢期又死幾多人就真
HT根本就冇可能出到1:4Joker,
因為版權俾EB買咗,
HT點出~?
開法拉利?
啱啱有個上年嘅炒家比人貼大字報括友

睇下呢期又死幾多人就真
haha_muse 發表於 29-7-2012 10:32 PM

舊年以玩家身份排左幾日隊,火滾

我口中所指既唔係佢,對佢都冇咩印象。

高高大大,面包頭,
個死人頭染成淡黃色,半個超級殺亞人咁...
有背景勢力人仕,
時裝鋪,賣「名牌」手袋...

對我嚟講1:4真係不玩為妙.... 今年訂1:6都幾乎山窮水盡,成3仟蚊隻真係頂唔住...第時只好上來欣賞各位高手嘅靚相 :$
1:4 感覺比較實在, 但太大, 只會收一隻.
dogjumpjump 發表於 29-7-2012 08:50 PM

如果出1:4 ironman 呢?:58:
HT根本就冇可能出到1:4Joker,
因為版權俾EB買咗,
HT點出~?
kafai1978 發表於 29-7-2012 10:40 PM

咁即係1/4 joker 一定要入EB 啦~ 真係要再考慮玩唔玩1/4 :)
頭像被屏蔽
玩到咁大隻無位罷,價錢又要成三千!
1/4無地方唔玩:80:
我全部買,不須討論。玩過1�4,返唔到去1�6
Strawberry 發表於 29-7-2012 01:35 PM

I agree!