Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 戰勝了自己的英雄-蝙蝠俠 -SDCC 2012 Bruce Wayne 變 Batman Figure

頭像被屏蔽
SDCC係咩黎架?:shiny:
咁多好野既!

呢個咩坑黎架?:63:好似好危險咁呀!
回復 15# 大ken
你唔講起我都唔記得左. 呢隻ghostbusters stay puft真係2011年一絕. 奈何太大件. 所以無入到.
而且聽聞有部份買家話買左3個月後, 白色開始變黃. 不過唔係太多人有咁情況.

回復 17# 原罪
SDCC乃USA San Diego Comic Con縮寫. 每年七月既動漫節. 呢個時候, 就係各大玩具商有藉口推出限量版玩具, 以吸引更多人入場. 就好似今年為例, mattel就做左大ken兄有呢隻tdkr bruce wayne to batman. 其實mattel唔止做左呢個, 仲有dc vertigo及ghostbusters既限量品.
而hasbro, 齋講幾樣, 今年有marvel legends x-force 3pack. transformers x gi joe: hisstank (shockwave color)等等, 如果你今年有去hkacg, 去孩記個booth個display櫃就會見到, 因為今年係非賣品.

其實好簡單, 個concept就等如hottoys每年動漫節係hk有限量品賣. hottoys都會俾部份貨品sideshow 係sdcc度賣. 不過mattel一向係hk都無乜大攪作, 孩記今年無sdcc賣.

希望以上解答能令你明白.
回復 16# 積克船長
我想問係邊間廠出. 因為以前都一路唔覺有見過.
呢隻真係好快賣晒, 幾好display.  但如果比著我, 會罕有地唔捨得開
頭像被屏蔽
呢個咩坑黎架?好似好危險咁呀!
原罪 發表於 29-7-2012 01:32 AM

原罪兄,sdcc個坑只是每年坑人一次,但每次又有好多選擇,都幾危險架~~
據Firewalker27兄的回覆,如要追返之前出的好物,更是一條不歸路呢:50:
而最死既係,如上年動漫節都仲有一些sdcc的會來港發售,
但今年動漫節便一隻都無得賣.....

呢隻真係好快賣晒, 幾好display.  但如果比著我, 會罕有地唔捨得開
Duraxyll 發表於 29-7-2012 08:09 PM

display固然要,但唔拆開出來玩下,變下身,又過唔到手癮喎:57:
我現在玩完一輪都會將佢display出來
31吋高 BEGINS版,斗篷可除
積克船長 發表於 29-7-2012 01:32 AM

點解師兄成日都好似賣廣告咁款.....
頭像被屏蔽
回復  原罪
SDCC乃USA San Diego Comic Con縮寫. 每年七月既動漫節. 呢個時候, 就係各大玩具商有藉口推出 ...
Firewalker27 發表於 29-7-2012 04:44 PM

:77:多謝解答,好詳細。麻煩哂!

:44:即係…呢隻batman唔使諗可以係街買到…
回復 26# 原罪
一定唔會係大貨. 因為mattel hk一向無咁把炮可以將係sdcc既限定版係各大百貨或玩具度賣.
sorry, 我呢隻無訂多到, 幫唔到你. 不過我估賣開美玩既舖, 應該都會返貨.
如果你見到價錢覺得ok, 我建議你去馬. 因為真係出一次, 唔會再出.
我入呢隻都已經係破左我玩美玩既取向, 我自己一向都唔係太鍾意1/6, 因為我真係會拿來玩, 郁手郁腳. ht我自己係覺得靚既, 但係我唔鍾意太大件既figure. 3.75"就係我favourite. 6"-8"已經係盡頭.
(我呢家仲後悔緊當年無入movie masters batpod. 呢家太貴.):no::time:
頭像被屏蔽
哇正呀,樓主,你隻蝙蝠俠出面有得賣啦,係蝙蝠俠專門店同蝙蝠俠專門店附近都有得賣6條魚有找
積克船長 發表於 30-7-2012 02:47 PM

Ching , 蝙蝠俠專門店即係邊度?
頭像被屏蔽