Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: kaychan1128

[其他] 總括而言,HT今次ACG嘅問題係......

頭像被屏蔽
玩HT玩咗好耐!又兵仔開始到而家!訂埋貓女算La!
家下根本一半炒家一半玩家!訂嘢排鑊金為乜!算把La!
至少今年你有機會比正常價入貨,上年連排嘅機會都冇
如果分兩條隊,咁又要攞貨,又要訂貨嘅人咪要排兩次,咁咪仲慘!
師兄,要攪清楚一點、唔係12”玩家無得選擇、係大家選擇去跟住追捧
Strawberry 發表於 28-7-2012 03:11 PM

相反,
你都要搞清楚一點,
就係市場已經話左比你知玩家有冇選擇,
係有得選就唔會咁,
點解唔係十幾間廠參展間間都有人排,間間鬥服務好質數高,
而係一間玩哂,幾辛苦都仍然令人會去排呢?
世上根本冇盲目追求lee回事,
受得追捧必有過人之處,
eb等其他廠如果以為ht fans係盲目的話...將來必死....
根本 就係 "明知山有虎,偏向虎山行" 怨得邊個.

回復 15# Strawberry

或者我唔應該標籤C9及南亞,SORRY,應該講係排隊黨
其實都無話怨唔怨,我相信唔單止香港,日本同美國D玩具展都一定有排隊黨,唔係我地邊有咁多限定野訂......

大大「盲目」一詞用得好好,今次動漫節係我第二次買HT野,上一隻係dx12,開左一個星期之後先訂的,一陣就訂完。
但事實上,自己對鍾意嘅野,熱門野,而又唔想俾多D錢,唯有用時間換取金錢,要排要等無得怨,事實上日常生活咩野都要排,而內地多唔多人要我唔知道,我只係訂黎自己玩。

今年咁多大大唔開心係因為排完一次又一次,門市full pay訂完,揀左日子去,以為分好晒人,點知因為臨時多3隻會場版而多左好多人,去到要再排幾個鐘,完完全全係意料之外,但對各已full pay而又入左場嘅大大黎講,除非唔要全數訂金,否則只有局排,我相信呢個係今次嘅問題。

見另post說拎野可以另有一隊,相信已經減低左好多大大嘅不怨氣
頭像被屏蔽
一個銀係有兩面,無人攞把刀架住我地條頸買;但係亦唔代表做客嘅唔可以表達不滿。 我今次真係火都梨。 現正唔買佢嘅山口式Mark VII和溶膠潛力Batman1/4!
玩HT玩咗好耐!又兵仔開始到而家!訂埋貓女算La!
家下根本一半炒家一半玩家!訂嘢排鑊金為乜 ...
hibiki 發表於 28-7-2012 03:16 PM

我都係等埋CATWOMAN, 真係好頂唔順,
咩都要排一餐, 排都唔係問題,
係本身間野都唔諗方法解決,
咁咪自己解決個問題, 唔玩囉
考慮去期他地方訂...訂金少過toy hunter,又唔晒排.
唯一解決辦法就係無限量供貨. 或定日一個期限訂貨.
我朋友就係驚門市一兩日就截訂. 焗住動漫節去排, 如果hottoys定一段時間訂貨, 玩家訂唔到, 就無得出聲啦.
阿大哥大大,小學生都知要分流啦,點解Howard唔分呢?你有冇諗過hottoys係專燈唔分呢?
Strawberry 發表於 28-7-2012 03:01 PM

HT做左咁多年,話連 crow control都未識就講笑嘅。

根本年年都係有心係第一日搞新聞出嚟博上報。

年年如是。

對HT,

小弟只有一句。

炒家生果佬原來都有高尚情操敬佩