Toysdaily 玩具日報

查看: 7130|回復: 18

[改造交流] 自組 C+偵探 - 陳探(郭富城)及求配件

由於非常熱愛C+偵探這套電影,所以決定自組,現在完成度只有80﹪,有些配件還未找到,如果有ching知道,請告之。

頭是現在點果度買,再重塗,body 是enterbay RM-X, 衫褲都是另購,件衫個領太大,可能要改:80:

現有配件如下:
槍,佛牌,佛珠錬x2, 手表, 兇手合照

求配件,如果有ching知道邊度有,請告之。:help:
1. 1/6 的放大鏡
2. 合enterbay body的手(想要張開的, 及揸槍的),之去過皆旺買,但太大,enterbay的size好細,搵唔到
回復 1# cchssl

因為係 ASIAN BODY ∼ 所以手比較細,仲要拎槍 ...張開既就有
我都係 YAHXX 搵返 HT 李小龍D 手..
回復 2# ryantsang84

係唔係所有enterbay的figure個size都比較細?定係得李小龍個款?
如果係就易搵D
回復 3# cchssl

係哩個 BL  BODY 細 D ∼  其他大 的
佛牌,佛珠錬 C兄0係邊到可以入呀????

兇手合照    你係唔係編出黎????
Body真的有點細,如果可以整得多雞肉點舊更加好了。。。
佛牌,佛珠錬 C兄0係邊到可以入呀????

兇手合照    你係唔係編出黎????
brucehung 發表於 10-9-2012 03:17 PM

佛牌,佛珠錬都係自制
佛牌用軍人散件自制
佛珠錬用D珠仔自己串出黎

兇手合照係自己PRINT出黎
個簽名都吾好打甘上lol,低d得嗎,睇吾真個頭:(
回復 8# ckc882000

新圖,第一張是自制佛牌的原材料
支持自組:71: 大大個亞王頭係邊樹買同幾錢!!~~~~~~~~~:64:
城城頭而家仲有冇得賣?? RM-X body 唔平哦.... 各位大大有無D平靚正ge 亞洲人身型 body 推介 ?? :64:
個頭 同d衫配合ok正啵:D不過對眼係咪有少少紅眼症:@
城城頭而家仲有冇得賣?? RM-X body 唔平哦.... 各位大大有無D平靚正ge 亞洲人身型 body 推介 ??
edward_leung 發表於 24-9-2012 10:11 PM

我都想知有冇$2舊到既小龍身型body, Y拍無3XX都bid 吾到,重要無腳無手 ...:(
其實有冇Ching 想HT 再版 TTM 17 / TTM 19 ... 呢 !!!:o
回復  ckc882000

新圖,第一張是自制佛牌的原材料
cchssl 發表於 24-9-2012 09:34 PM

Thx 樓主,好正,強呀,不過個body 好似有小小吾夾,試下小龍會否好d!呢個有小小A字,同條脛小小吾自然!
回復 14# ckc882000

已經用左小龍包膠BODY, 因為個頭本身好細,用落HT BODY個比例好怪