Toysdaily 玩具日報

查看: 4668|回復: 12

[玩具攝影] 近期收藏總結 - G.I.JOE 篇

去新加坡買得最多既...除左TF之外居然係G.I.JOE......
唔少香港難搵既款果邊都仲有, 喜出望外

SHADOW TRACKER
勁鐘意既一隻, 配件好多, 而且非常仔細, 面相可以拆(入面好得人驚的)
正!

近SHOT之下, 一時間都好難睇得出係3.75

FIREFLY - 為左個頭而買...配件一般啦, 但個頭幾型
G.I. JOE最好玩始終係買唔同款既兵多於買角色.....

STEEL BRIGADE
唔算太特別, 但有火箭筒都算好玩

HAWK
配件多, 最主要係有個CASE, 應該係打COD定MOH 可以REMOTE果種MISSLE吧?

JUNGLE B.A.T.
另一驚喜, 之前都唔知原來出過呢個款, 雖然已經有一隻B.A.T.
但呢隻比較真實FEEL, 上色又正, 見到即入

又係近SHOT都好好

呢對真係好正

之後係MOVIE

三款忍者我都覺得好好, 係配件差D, 如果打算買我會推介買盒裝, D 武器多D仲真實D
另外加左踭位, 貼地好左真係舒服晒...

另一款士兵, 呢個必入, 一來有踭關節
其他蛇兵都無, 二來, PART 超多!

最後仲起新加坡買左佢...

可惜正面都比較邪神, 需要D 時間修正修正...
頭像被屏蔽
全部佳品 ,ching影得好好:shiny:
JUNGLE B.A.T 同SHADOW TRACKER屬GI Joe中必入的正物,我都超like
電影版的多槍綠兵也好玩,但我隻配色與你那隻有點不同
Singapore where , Ching ????:50:
G.I.JOE確實不錯 配件多 人物精美 是MU的一個很好的補充 很多雜兵還可以用到MARVEL的小劇場里~~:71:
同問...... SINGAPORE TRU? 咩價位到(港幣)?

:shiny:
今次去新加坡唔係行左太多地方
但感到美玩起果邊強勢過日玩

簡單介紹幾個值得去既地方
1) 環球影城 - 因為有TF THE RIDE, 同埋限定既EVAC買~
2) CHINATOWN - China Square Central - 小商場, 但有好多美玩店, 好多舊物值得一入
3) RAFFLE PLACE - 起正地鐵站入面有一間美玩店SIMPLE TOYS, H出口附近, 好多大件雕像! 貨品都齊全
4) BUGIS JUNCTION - 地鐵站出直上西武3F係玩具部, 重點係玩具部出口有一間美漫專賣店
玩具唔多但勁多書! 鐘意美漫必定要去

其他地方就無去過了...

價錢比香港貴DD
因為HKD實在太唔爭氣了

GIJOE正價20S$ 大約= 120HKD
貴20蚊
但有心機搵, ,可以搵到RARE款, 一般都係正價
今次去新加坡唔係行左太多地方
但感到美玩起果邊強勢過日玩

簡單介紹幾個值得去既地方
1) 環球影城 - 因為有TF THE RIDE, 同埋限定既EVAC買~
2) CHINATOWN - China Square Central - 小商場, 但有好多美玩店, 好多舊物值得一入
3) RAFFLE PLACE - 起正地鐵站入面有一間美玩店SIMPLE TOYS, H出口附近, 好多大件雕像! 貨品都齊全
4) BUGIS JUNCTION - 地鐵站出直上西武3F係玩具部, 重點係玩具部出口有一間美漫專賣店
玩具唔多但勁多書! 鐘意美漫必定要去

其他地方就無去過了...

價錢比香港貴DD
因為HKD實在太唔爭氣了

GIJOE正價20S$ 大約= 120HKD
貴20蚊
但有心機搵, ,可以搵到RARE款, 一般都係正價
電影以外那幾款, 在這邊只買得到steel brigade:sad:
好多正野呢.......
L-U 兄好文必推
平常少注意這系列的我也覺得GI JOE真是越做越好
尤其是那貼地關節
很怕有一天也陷入這坑了.....

想問下snake eye把手槍同背上面既刀係咩黎,點解我入果隻冇:79:
想問下snakeye把手槍同背上面既刀係咩黎,點解我入果隻冇
tsznok1016 發表於 3-8-2012 06:44 PM

巴打, 你d配件係唔係黎自呢隻

點解唔拎埋呢隻出黎:36: