Toysdaily 玩具日報

查看: 6456|回復: 27

[劇場創作] 超嚴肅劇場(?)斷手哥的鬼畜美學(喂!)---第一至三章

全部都係用手機影ge:78:.......傷眼注意:56:
第一章----初始之日

當麻:超變身!(意味不明)
謎之聲:用錯手了.......
這是小弟第一次製作的劇場,做得不好的地方請見諒......
由於這是一場惡搞......更正,超嚴肅劇場,所以是毫無劇情可言(?).....orz
另外在這劇場中右手哥的形象將會完全崩壞,當麻迷請止步....

從前,當麻不聽話,有一天,他的右手斷了.....
當麻:啊~
謎之聲:其實是被編劇玩壞了(?)
我:你閉嘴!

全能的神賜了一隻機械手給他
謎之聲:其實是編劇玩壞了他的手感到內疚
我:你再多嘴小心你的菊花!

因為當麻得到了一隻機械右手,所以他的左手得到了超能力~
謎之聲:為甚麼?!Why????!!!!!どうして!!!!????
我:天機不可早洩......更正,天機不可洩漏
當麻:我要成為後宮王!!!!!

當麻為他成為後宮王的夢想而踏上旅程....
路上遇上了乞食中的黒衣(當麻的朋友)......
黒衣:施捨下吧.....
當麻:喂黑衣你在幹甚麼!?
黒衣:施捨下吧.....
當麻:不管了.....沒有零錢啊!←(常用藉口)

黒衣:你會後悔的!!!!!
當麻:我好驚驚啊~~~~~
謎之聲:哪來的圍巾.....

當麻"賣甩咗"黒衣後,繼續踏上旅程....
當麻:第一個後宮選她吧!(其實他們認識的)

當麻:小姐,妳願意加入我的後宮嗎?
小鳥遊:別開玩笑了~~早了一萬二千年啊~當麻~

當麻受到9999HP傷害,MP值全滿,駛出平身低頭覇orz

當麻敗走
當麻:嗚.....(淚奔

黒衣:....不會讓你走......
當麻:黒衣?怎麼了?

當麻突然眼一黑.....
謎之聲:分明是想騙頁數.....

(待續)

第二章----裏世界                                                                             
上回提要:自己番去睇第一集啦!

當麻:發生咩事?點解咩都睇唔到ge????

當麻:啊,睇到嘢喇......咦?呢到係?

謎之聲2號:裏世界!
當麻:是誰?妳究竟是誰......?

BRS:我是Black★Rock Shooter
謎之聲:呃頁數都唔好咁離譜喎!!!!!!

當麻:裏世界......?咩黎架?食得架?
BRS:呢個裏世界同原設有D(字數超出限制)
當麻:咩事啊???咩字數超出限制啊???
我:BRS的設定係無口,所以講嘢有字數限制(10個字)
謎之聲:無口的定義不是這樣吧.....= ="

謎之聲3號:由我黎解釋吧~

當麻:是誰?妳究竟是誰......?
初音:我是初音ミク

初音:入正題,呢個裏世界同《Black★Rock Shooter》原設有D唔同,設定係每個入過裏世界ge人都可以隨便帶人入黎,但係入咗黎就唔可以隨便出番去,只有打嬴最終Boss先可以出番去,非常簡單易明ge設定係咪?

當麻:所以話帶我入黎ge人真係好憎我?不惜要入黎多次都要我留喺到?
初音:應該就係咁.....

當麻:咁最終Boss喺邊?
初音:最終Boss就係帶你入黎ge人......但係所有人入到黎裏世界後外表都會變得完全唔同,所以唯有不斷同人打,碰碰運氣....
當麻:咁如果帶自己入黎ge人已經出番去呢?
初音:咁你就會........永遠出唔番去....除非佢又再次帶人入黎......

初音:好la,依家我同BRS一齊搵緊自己ge最終Boss,一唔一齊?
當麻:好吧......

當麻:咦!?我ge外表好似只有左手改變咗.....
初音:弊喇,咁帶你入黎嗰個人可能已鎖定你......

BRS:睇黎我地俾人盯上了......

(待續)

Moriko,麻煩執一執d字佢咦?抱歉插樓了
回復 3# 御姐喵

點執?
回復 4# Hard-Moriko
入去編輯,拍番好d空行
回復 5# 御姐喵

搞掂la........Up埋第三集先~

第三章----你以為我係邊個!!!!                                                           
上回提要:當麻執到本銀河筆記,並將雅居樂地產嘅名寫上去,就係咁,雅居樂地產飛出咗銀河以外

BL:我一定要出番去,你地之中有冇帶我入黎ge人.......?
當麻:我第一次入黎架......
BRS,初音:我地都係......

BL:算了,反正人人都係咁答架la!唯有將你地全部打倒先知你地講ge究竟係真話定假話!!!

當麻:乜你咁野蠻架!咁你問黎托呀!?

BRS:......我地都係迎戰算la.....
初音:我都一齊!
當麻:吓!?咁我呢!?

BRS:喝!
BL:啊......
初音:爆烈........真紅!!!!!!
謎之聲:等等.....呢招係響鬼架.....

BL:嗚........

BRS:....總感覺好似太弱了.....
初音:冇錯,以敢一個人黎挑戰我地ge人黎講真係太弱了....

BL: (細聲)Physical Burst!

初音:咩話!?

BL:喝!
初音:可惡......

當麻:啱啱......
初音:佢似乎有一瞬間以超高速ge速度移動......

初音:可惡啊!!!!!!你你以為我係邊個!!!!!!
謎之聲:我頂唔順la!!!!初音發生咩事啊!!!!????突然咁熱血嘅!!!!????

當麻:初音等等!當敵人ge力量過於強大ge時候,獠牙記憶體......更正,唔知乜水就會出現!

我:幫你地打倒佢嘛~
當麻:冇錯!咁佢幾時出現?

我:冇喎~俾你條蛋散估到我,我就唔係食神啦~
當麻:竟然.....

BL:啊......
當麻:又話冇!?
我:我都話咗,俾你條蛋散估到我,我就唔係食神啦~
當麻:我真係估你唔到喎~
謎之聲:你夠了!

謎之男:銀河美少年,颯爽登場!

(待續)
銀河美少年+當麻....
=BL(←明顯不是BlackLotus的那個意思):47:
btw, 個肩Joint真係斷左?
=BL(←明顯不是BlackLotus的那個意思)
BRS 發表於 24-7-2012 11:44 PM

其實斷ge唔係肩Joint,係手中間嗰個關節~(唔知叫咩名:()
幾好看既劇場!加油!:43:
=BL(←明顯不是BlackLotus的那個意思)
BRS 發表於 24-7-2012 11:44 PM

如果係肩Joint斷就裝不到AGE手吧?
幾好看既劇場!加油!
原罪 發表於 25-7-2012 01:07 AM

多謝支持~:$
哈哈~~樓主你編的對白還滿有趣的嘛~~
哈哈~~樓主你編的對白還滿有趣的嘛~~
卑彌呼 發表於 25-7-2012 01:12 PM

真嘅!?多謝啊~:35:
頭像被屏蔽