Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.111~~~電氣改造人間~~~Stronger

Support Some大~~~~~~!!:77:
support 昭和系列!
每隻都咁靚仔!
次次睇大大啲相,都另我心曠神怡。
Electro Fire ! 我忘了這招, some哥今次咁耐才出貼?好忙?
睇漫畫入面成茂個friend被改成另一位電氣人,同st ...
AJ 發表於 24-7-2012 01:50 PM
劇裏面城茂個朋友係改造手術死咗~~~~~:42: 因為上個禮拜我唔係香港~~~~呢隻 Stronger 當時係响名古屋買 GE~~~~返黎香港後因為要執嘢派手信同疲勞關係~~~~所以遲咗出帖~~~~:65:
SOME大終於出STRONGER, SUPPORT
superterry 發表於 24-7-2012 03:22 PM
THX superterry 支持~~~~~終於出到分享帖啦~~~~:77:
頭像被屏蔽
Support!~呢隻大頭仔出得唔錯,我都有同感,元祖rider SHF係出得好D,可能係設計上元祖rider較為簡單...
支持some大既分享
哩一隻stronger確實係近期shf之中既珍品
小弟最鍾意就係個特效
timothy276217 發表於 24-7-2012 03:37 PM
THX timothy 兄支持~~~~~:73:個特效件確係OK~~~~如果多一條 Electro Fire 特效就更加正~~~~:73:
這強者厚厚的胸甲和大大的頭部實在很忠於原著呢~~
可惜即使胸甲加入了加強可動的設計, 雙臂的活動仍然 ...
手榴蛋包飯 發表於 24-7-2012 04:53 PM
真係好似劇中人企咗出黎咁~~~~確係精品~~~~:71:咁GE胸甲設計點都會阻住一啲活動關節啦~~~~就算真人都應該係一樣~~~~~:(
Some大分享好正
D pose好有stronger feel~
森記 發表於 24-7-2012 05:16 PM
THX 森兄支持~~~~~啲姿勢係參考劇照加埋自己幻想擺出黎~~~盡量希望可以表現到劇中人神髓~~~~:)

Some大出Report一定要支持
Super-1就咁睇官圖好似好正, SIC版我都覺好得, 希望SHF都有番咁上下水準
haleyho 發表於 24-7-2012 06:14 PM
Super-1 睇黎反應唔錯~~~~我諗到時一出就要買~~~~:DD
露點相流出:@:@:@:@
:71:支持some大~!stronger正到漏油~!
支持森大好帖, 小弟亦算是第一時間入手強者..., 沒有不入的理由吧!

唔計 Shocker Rider, 下一隻推出嘅係 Super-1, 雖然小弟都好期待, 但想到又要再等幾個月, 真係好心急。而最令人期待嘅 Riderman 及 X, 真係唔知到何時才可面世。:no:
十卜十卜深深大佬!!!!!:$  我要後追昭和拉打 :79:

將隻強者放係家中一眾戰隊 SHF 一齊,就會發現「忠於原著」係乜野一回事,d 戰隊素體(除左護星騎士同埋腑破十臟)統統都好似
而家 d 女仔咁,個個顧住去瘦身,結果出左個唔多健康嘅體形 :70:

隻強者遠睇仲有少少當年 suit actor 果種感覺 :$

我相信如果 Tackle 會出就一定會係暈限 :o  :o :o

另外深大有冇諗過整多隻強化形態?(雖然而家外面可以已經唔係多貨,而且價錢仲 :72: )
真係正, 最有肉感既rider, 出得唔錯, 有無特效真係good !:71:
唔知some 大會唔會好似有位大大咁自改充電mode...?:58:
劇裏面城茂個朋友係改造手術死咗~~~~~ 因為上個禮拜我唔係香港~~~~呢隻 Stronger 當時係响 ...
Somebody_Ex 發表於 24-7-2012 19:03

woo 買左乜好野回港 {toys}
支持Some大.....:71:
仲心大心細入唔入:55:
Support Some大~~~~~~!!
Lobo 發表於 24-7-2012 06:24 PM
THX Lobo 兄支持~~~~~:)應該已經儲咗唔少新圖~~~點解重未見有新外影分享帖呢~~~~:handshake:

support 昭和系列!
每隻都咁靚仔!
F.S.飛煞 發表於 24-7-2012 06:29 PM
昭和系列真係隻隻有驚喜~~~~聯想第一次見到初型展出時同而家嗰隻真係差天共地~~~~:$