Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 七國咁亂

[新聞] 係又鬧…唔係又鬧

回復  玩具

小弟好低能,都係唔明閣下想講乜,SORRY
七國咁亂 發表於 27-7-2012 02:09 PM

其實呢
大家真係唔係圍插緊你
只係發現香港個現象好奇怪
就係永遠大家都太過著眼負面野然後抽稱人
有時甚至抽稱到個地步係自己變左道德聖人而不自知
呢個先係最大鑊

所以好同意樓上 TORO 兄呀
其實唔使特別要插某 D 職員 , 或者某 D 發爛的乘客
始終大家唔同方面地都係受害者

所以大家著眼點要鬧既其實係地鐵既管理嘛 !
再講落去就離題了
都係果句
如果語氣令你誤會係鬧你... 真係 SORRY

回復 15# Toro

小弟真係唔知幾時開始,比人一傳十、十傳佰咁將小弟呢篇言論傳咗出去 (事實上小弟嘅著作一向無乜人睇),傳到會員Toro你嗰度,竟然變成我谷大嗰兩條粉腸所作所為,唔該你講比我聽,究竟邊條X街誣揑我,等我揾佢出嚟打鑊佢! 順便叫佢睇埋眼科,等佢醫埋發雞盲,小弟係話唔只佢兩個,麻煩你睇番晒所有嘅新聞,嗰段時間有幾多人插港鐵,出面仲橫風橫雨,佢哋仲身水身汗咁為公司、為你哋自以為大X晒嘅香港人去搶修電纜、鋸去斷樹 (你又知唔知呢鑊打風斷咗幾多棵樹?你梗唔知啦……唔駛你清理),呢班乘客就真係好似你話齋印印腳喺個車箱、車站插人嘞!

小弟同意,港鐵無做好話比你哋呢類要求多多嘅香港人聽當時鐵路暫時可以服務嘅範圍,等你哋以為可以返歸,但請認真去諗一諗,究竟點解你會滯留咗喺人哋度先?係咪鐵路嘅任何一個職員先,若你嘅答案係negative嘅話,咁你仲喺度插乜nine呀!

回復 16# 玩具

brother,小弟無話某人、某某或你同其他人圍插我,小弟真係唔明你講乜,並無其他意思。而且要圍插咪圍插囉,So what,小弟always ready,因為小弟黐nine咗線,遲啲有時間,小弟仲會開一啲更激嘅言論帖,比大家玩嘢!