Toysdaily 玩具日報

查看: 4046|回復: 11

[詢問] 有兩條問題想問大家!!!

一,想請問各位大大買了美玩後,個盒會唔會拋棄?尤其是美玩最常見o既盒(姐係一定要撕開個盒)
二,dc universe與dc direct 呢兩個dc toys系列,邊個正D??
一. 會掉
二. 我個人覺得DC Universe正D
一. 會掉
二. 我個人覺得DC Universe正D
Altezza 發表於 23-7-2012 08:31 PM

DC Universe正D x2
會掉,將剩件放入藥袋,再放入膠盒
一.如果設計精美或愛的角色的背卡,會小心cut開膠盒,背卡留,膠盒丟
二.少玩dc,俾唔到意見
1) 一儲一開
2) DCU
啱啱新玩美玩無耐,大部份都會全盒完整Keep好
不過都有諗不如CUT走個膠盒留返張紙算
1) 開完卡紙, 吸塑膠都抌
2) 我覺得一個個case, 睇你對雕功同可動邊樣較重視.  

DCU 越嚟越令我失望,一body多用. .  近排唯一Azrael 見得吓人(但可惜錯處重重).
仲變埋網上訂購......可以收皮都得.

DCD 雖然關節差少少, 但雕功越嚟越靚.    亦相對越嚟越貴.....
Arkham City Killer Croc, Mr. Freeze = USD 50....
1)i may keep special box only: SDCC etc, others i would just throw away
2)I dont play DC...
DCC 好睇但無DCUC咁好玩, 但DCC真係好睇得, 我成set arkham asylum/ arkham city 收齊 (除限定), 無悔:52:
回復 8# Duraxyll

Azrael  都好耐之前....
DCU前身既BATMAN 同SUPERMAN 係列係幾好既...
1. 除咗Box Set,一般入密實袋唔留包裝。
2. DCD靚d,多數造型來自漫畫。不過嚟緊有新嘅line,3.75"。SDCC有display,可動都ok。
    DCU可動好d,造型冇咁靚,除咗DCUC嘅BAF。