Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: bulkhead

[活動展覽] 孩之寶動漫電玩節購物優惠

點解唔係關班不可一世既大炒家事。。。或者班打尖當食飯既排隊黨事。。。或者係齋企齋寫報告見人打尖都唔做野唔出聲既差佬事。。。或者只係識諗埋d白痴方法斬腳指避沙蟲既主辦單位事。。。而係關果間有心創作為港揚名海外既本地品牌事??!

又唔見人地美國日本台灣既展覽出限定版會有事??!說話真係唔可以未經大腦就出發!!愚昧同白痴只係一線之隔!sundaydriver 發表於 18-7-2012 01:03 PM

呢度都係討論下0者, 駛唔駛咁樣踩人呀, 我點解咁講, 都係我自己意見, 人地年年都賣限定, 一樣有人買黎炒, 如果係話多人排隊買野炒先要阻就唔會係因為上年出咁多投訢先搞到今年無得賣張定, 自己要人排, 又唔搵D職員跟得好D, 係佢自己個攤位有人打尖都唔理
而且佢要造勢出限定都唔一家要人地咁排0者, 係個度買左係店拎貨都得啦, 又要一定係個度拎貨D人實有排CHECK (佢自己D質數又唔係真係咁好), 淨俾錢買一定快好多, 反正佢而家好多野都係要先去訂
回復 16# kyostanley

既然講到只係討論我又同你分析下。
你話年年都有限定野賣,我好想知即係乜野。。。
如果你係指天下每年一兩件既限定手辦或者刀刀劍劍既話,
其實早五六年前佢地已經有打尖問題架啦,都係响會展門口發生,
甚至有工作人員仲快過d排通宵既fans入到攤位排添,
咪又係畀人鬧爆!!只不過因為根本個貨量係少,
嘈極咪又係頭果五六個嘈,要解決好容易。
但係唔通你叫HT每年只係出兩隻限定呀?唔係兩款喎,係兩隻喎!
你想佢賣幾錢呀?到時又有幾多人鬧爆呀?

再者,會場既保安係主辦單位負責,
你估你係攤位負責人就可以指指點點,
鍾意叫邊個走就走叫邊個留就留咩。。。
要你遇著叮噹哩d奇人鍾意wei爛塊面當面同你嘈,又要你賣貨畀佢,
除左call警察乜仲有其他辦法??!

至於攞貨問題,正如有另一個醒目既師兄都開過post問,
點解會場版一定要响會場攞。。。
真係點答呀。。。咁聰明既問題。。。
咁點解你去麥記買餐唔過兩日過對面海果間先攞?!
出得會場版就緊係想有人排隊,
順便有人幫佢免費做宣傳造勢啦!
生意黎架,開善堂咩!
佢無生意,仲邊有錢開發新野呀!
間公司既貨品唔正,又點會有人追捧?

講真各有各見解,你唔同意我講既野我都唔會介意,
我亦都無意冒犯,我更加唔想見倒哩度又開始罵戰,
更何況個post唔係我開。

有咩說話得罪我講聲對唔住有乜所謂,
但係你將成個責任毫無責任咁推畀一個單位既話,
我認為係無知!
回復  kyostanley

既然講到只係討論我又同你分析下。
你話年年都有限定野賣,我好想知即係乜野。。。
如果你係指天下每年一兩件既限定手辦或者刀刀劍劍既話,
其實早五六年前佢地已經有打尖問題架啦,都係係會展門口發生,
甚至有工作人員仲快過d排通宵既fans入到攤位排添,
咪又係畀人鬧爆!!只不過因為根本個貨量係少,
嘈極咪又係頭果五六個嘈,要解決好容易。
但係唔通你叫HT每年只係出兩隻限定呀?唔係兩款喎,係兩隻喎!
你想佢賣幾錢呀?到時又有幾多人鬧爆呀?
首先天下玉皇個D挺位共唔係好似你咁講每樣野淨係賣一件, 佢地賣的貨量一定唔少得過HT, 我年年去佢地拄位都要排一粒鍾先入到去, 佐都好過HT上年多多聲!, 仲有完全唔明你講咩每年出2隻限定事, 人地又係出咁多限定, 真係唔知你講呢樣野係咩意思

再者,會場既保安係主辦單位負責,
你估你係攤位負責人就可以指指點點,
鍾意叫邊個走就走叫邊個留就留咩。。。
要你遇著叮噹哩d奇人鍾意wei爛塊面當面同你嘈,又要你賣貨畀佢,
除左call警察乜仲有其他辦法??!
唔係會場範圍, 我係講緊已排到去佢攤位的都有呢個問題, 我同FD親身排, 去到佢有個職員叫緊我地排個度, 明明佢睇住個人打尖成班人嘈緊個人, 佢都可以當無睇到唔理

至於拎貨問題,正如有另一個醒目既師兄都開過post問,
點解會場版一定要響會場拎。。。
真係點答呀。。。咁聰明既問題。。。
咁點解你去麥記買餐唔過兩日過對面海果間先拎?!
出得會場版就緊係想有人排隊,
順便有人幫佢免費做宣傳造勢啦!
生意黎架,開善堂咩!
佢無生意,仲邊有錢開發新野呀!
間公司既貨品唔正,又點會有人追捧?

正如我之前講, 佢要賣會場版都唔一定要係個度拎貨, 佢限定係會場先有得訂, 之後再去店拎貨咪一樣, 雖然一樣要排隊, 但起碼少左好多要CHECK貨時間先, 反正你所謂佢出咁多野, 佢平時出個D都係先前訂, 之後出貨時再去拎嫁啦, 叫得人買野, 想造勢,佢都要諗埋人地拎野時唔好咁混亂, 仲有, D貨品有幾正唔係淨係計個設計, 都要睇埋佢頫數, 呢度有唔少人之前都講過佢D貨出問題, 佢仲要話年野本身係咁無得好講(玩戰損?!)

講真各有各見解,你唔同意我講既野我都唔會介意,
我亦都無意冒犯,我更加唔想見倒哩度又開始罵戰,
更何況個post唔係我開。
有咩說話得罪我講聲對唔住有乜所謂,
但係你將成個責任毫無責任咁推畀一個單位既話,
我認為係無知!
sundaydriver 發表於 18-7-2012 04:25 PM
[url=http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=6342929&ptid=187414][/url]

最後, 你講得係各有各見解, 但你又係度插人, 要人覺得你的見解先係0?! 我自己已講左話係我個人意見, D係我親身經歷同感受, 我都無要你認同我講的野, 但係你一回應就係度插人,  又話咩"說話真係唔可以未經大腦就出發!!愚昧同白痴只係一線之隔", 仲有"但係你將成個責任毫無責任咁推畀一個單位既話,我認為係無知!(我無講過其他人無問題,我只係話最衰係HT, 佢地安排得好差)"  我真係唔知邊個係度想開罵戰, 你講呢D野時唔該尊重下人同尊重下你自己, 就算你分析得幾好都好, 講野咁無禮我都唔覺得你有幾高智...

呢個POST我就唔再睇同回應了, 講自己意見都要俾人嘈, 睇都晒氣~

樓上一pat pat"論證"都廢事睇, 總之一開始話人未經大腦就係自暴其短 :58:

on topic, 希望除spiderman之外仲有多d marvel cinematic universe既野display :55:
:64:樓主,萬分抱歉!小弟實無意在此搗亂,所以不會再回應樓上兩位。
再次講聲sorry!!
舒舒服服咁行個展覽有咩唔好??

吓吓都要排通宵,然後迫餐死有咩好??

知唔知展覽會同賣物會有咩分別呀??

今年書展咪一個好的示範,舒舒服服咁去行吓,睇下有咩買,仲好啦

真係智慧有限,戇x就可以無極限

:45::45:

知唔知展覽會同賣物 ...
timyin 發表於 19-7-2012 09:15

請問冇得排通宵,咁我呢幾日有咩世藝??
請問冇得排通宵,咁我呢幾日咪冇工開??手停口停呀大佬!!
請問冇得排通宵,咁我呢幾隻嘢咪冇咁值錢??

知唔知展覽會同賣物 ...
timyin 發表於 19-7-2012 09:15 AM

書展唔迫真係幾好,可以舒舒服服慢慢行慢慢睇,我自己都有買書睇習慣,書展真係滿足我想一次過睇多d書既欲望,因為依家d商場最多得一兩間書店,行完就無。

但玩具唔同,大家平時都行開旺_�油_地等,本身近近地幾個商場幾個地方都有唔少玩具店,動漫節不過係中集左部份,價錢除左尾個日要散貨�倉底死貨要散,又唔會太大分別,仲要比多幾草入場費,無左d限定野買,咁不如出旺_�油_地之類買好過。
再加上sdcc限定之類既限定品無左動漫節呢個渠道買,價錢實升,最後又係益左d炒家。。。