Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 DX超合金 YF-29 (Macross 30周年紀念Color) (官圖P3,6)

looks awesome!  But given the availability of recent DX Chogokin Macross, this will be mighty hard to get.
頭像被屏蔽
又要破財了!!今年屋企多左好多菜!
集体淘寶??
定係日本團購??
幅卡色~~~正~~~可唔可以+個骷髏頭~~~:$

又要搵人日本買~~~:p 新出品相信出貨量同171一樣~~~:x 如果受歡迎可能有馬輝色,墨斯色...........:$
我看直接在日本定比較快 不然都被砍單
如hk魂shop有得訂..就好了:o
如果係隊長機會更好:58:
依~福卡配色WO~ 想平肯定又唔洗唸啦:44:

回復 66# 黑色三連敗

飛機駕駛艙後方.人型胸口有骷髏頭圖樣 (很小)
回復  黑色三連敗

飛機駕駛艙後方.人型胸口有骷髏頭圖樣 (很小)
FAZZZZ 發表於 12-7-2012 12:56 PM

係喎~~~唔該晒~~~真係年紀大~~~咁都睇唔到 :49:

型成咁~~~又要入啦~~~~:$
http://item.taobao.com/item.htm?id=18646416523
淘宝有預訂,信吾信得過,小弟未去個淘宝買野
(我仲係見習用唔到PM,先講唔好意思)

OT: 行貨係Previa,呢部係水貨Estima,分別係配備上。
...
你好 發表於 11-7-2012 11:50 PM

謝師兄回覆及跟樓主說聲不好意思.. off topic. :64:
我還沒有看過 Previa / Estima,但看了 Serena Highway Star, Stepwgn Spada (sales 說新款車會月內到港), Mazda 8 及 Volks Sharan.  
價錢來說 Volkswagon 最貴, 約450k, 此乃實用德國車,沒什么豪華電子設備.
設備來說 Serena Highway Star 最豐富,全包約315k (價錢已包含環保退稅), 有齊双电門,影音,前後cameras+sensors, 缺点是後排座位不能收於地台之下, 優点是超慳油(比我架7座SUV起碼慳三成冇誇張), 空間寬敞及可自行調校7或8座位.
整體性價比來說, 無需考慮 Honda Stepwgn Spada 或 Mazda 8.  而Toyota Noah太样衰, 從來沒想過要看.
聽朋友說Toyota行貨從日本引進了 Previa Aeras 版本, 也是 fully loaded 的環保車,但好像減稅後也要450-460k... 無可否認 Previa / Estima 外型最好, 以你所知 handling 是否也比「神話」級別高一班?
其實我也覺得香港二手車真的好抵買,奈何老虎問題,只能買新的..
夾硬話佢係三十周年紀念版有啲牽強,應該出架VF-1有代表性啲.........