Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 DX超合金 YF-29 (Macross 30周年紀念Color) (官圖P3,6)

好型呀 我要訂十隻:*
呢隻型爆呀...:58:
喱隻唔講得笑!我都要十隻……
shit, 仲以為騎呢色可以pass添。

而家又要捱貴貨。
我諗起機動警察...
睇左圖, 快定入 !
:53:ok wow but....how to preorder ah
I mean macross is very difficult to preorder .....:56:
都係玩紅色…………
shit, 仲以為騎呢色可以pass添。

而家又要捱貴貨。
你好 發表於 11-7-2012 09:09 PM

c hing is it previa aeras in your pic?  how would you compare it with serena highway star..?
c hing is it previa aeras in your pic?  how would you compare it with serena highway star..?
roundbun 發表於 11-7-2012 11:18 PM

(我仲係見習用唔到PM,先講唔好意思):64:

OT: 行貨係Previa,呢部係水貨Estima,分別係配備上。
如果用Estima同Serena比,等如你搵「聖鬥士皇級」跟「神話」比一樣,無得比亦都唔公平。因為大家跟本唔係同一個級數。

Serena應該同番Toyota嘅Noah又或Honda嘅Stepwagan比就差唔多喇。我只可以話,如 果你打算買一架全新嘅Serena,不如用budget買架二手Estima/Previa仲好。我部08年款今年年頭買,約二十多萬,睇配備及spec。

我自已就好滿意,因為不論外型,車箱空間,兩邊左右電趟門(老人家上落方便),電尾門,尾電摺椅,恆溫冷氣,電子除味,轉向頭燈,泊車鏡頭,七座中排飛機椅。仲要我行highway多,講緊$1.7/km(我另外仲揸緊架2002年accord,已經圍到$2.2/km...

(師兄打算買七人車?)
至於再頂級嘅Alphard/vellfire, Elgrand等我就比唔到意見喇,實在係買咗都揸唔起。:31:
必入了看了這個圖。
但又回到老問題,點樣先不用貴價才能買到呢
死火, 全中...唔知開左訂未:35:
希望今次唔好玩截訂, 退訂....
睇歴史同經驗,應開開訂都無用....
呢個系列d鋪有都唔開啦,唔好話依隻,我連25g都未訂到