Toysdaily 玩具日報

查看: 5556|回復: 27

[分享討論] Batman The Dark Knight 製作特緝

昨日有師兄提開呢個特緝 , 隻bluray放係屋企好耐 , 戲就睇左不下10次 , 但製作特緝竟然一次都未睇過 , 經師兄一提 , 即時拎番出黎睇下先 !!!

呢套特緝同一般making of 有d吾同 , 佢主要集中講 batman 既服裝 , 武器 , 交通公具既設定 , 同埋分析batman同佢d敵人既心理質素 . 係每一樣設定都係跟據實戰需要去考慮 , 真實世界都用得著 .

每樣設定都係經過心思熟慮 , 務求每樣設定係實際應用上更合情合理 .

幾時先會收到DX11同DX12 ? 可以再重現雙雄對決既場面呢 ? 十分期待呢 !!!

仲要有字幕添!!~~:71: 係邊度可以搵到呢大???:64:
師兄 , 我呢隻係港版 bluray 碟 , 而家佰零蚊都有一隻 , 真係要買黎旁下身 !!!
頭像被屏蔽
佢有埋 making off 嘅咩???:@
回復 4# Vendetta

又係你個m記打手
回復  Vendetta

又係你個m記打手
KAN0529 發表於 8-7-2012 10:58 AM

咁又唔好咁話人!! 我都有隻,其實M 記隻TDK係唔差!! :o
佢有埋 making off 嘅咩???
kevinwong4ever 發表於 8-7-2012 10:55 AM

有架 , 港版雙碟裝 disc two 就係 making of . 不過正如我所講 , 佢同一般 making of 有d吾同 , 佢好少提拍攝過程 , d場面點樣拍出黎 , 特技點做......呢d一概欠奉 . 主力係講人物設定同心理分析 , 不過都已經好精彩勒 !!!
回復  Vendetta

又係你個m記打手
KAN0529 發表於 8-7-2012 10:58 AM

其實其他廠如果有好野出 , 絕對值得分享同交流 !! 不過好似呢位V師兄咁吾知同HT係咪世仇咁 , 只要HT一出野 , 佢總會搵到HT吾好既野 , 但完全睇吾到有改善既野 , 同樣M記既野佢只睇到好個面 , 有問題既地方一概吾提 , 咁吾客觀既分析 , 你叫人點信服你既觀點 ?
有架 , 港版雙碟裝 disc two 就係 making of . 不過正如我所講 , 佢同一般 making of 有d吾同 , 佢好少 ...
dvddvdhk 發表於 8-7-2012 11:08 AM

雙碟出面仲有無架??? 依家出面有得買係單定雙碟?? 因我未有blu-ray :42: 要年尾搬屋先一次過買~~~:31:
奇怪..我的藍光雙諜怎麼沒看到這個.........新版的才有??
回復 10# kevinwong4ever

我都想買返隻,同問
回復 10# kevinwong4ever

其實信和地庫有啲賣日版藍光碟既鋪、呢隻tdk雙blu-ray 都係86$hk各大大可以去睇下。(有中文字幕ps3可播)
回復  kevinwong4ever

其實信和地庫有啲賣日版藍光碟既鋪、呢隻tdk雙blu-ray 都係86$hk各大 ...
sonsonsun 發表於 8-7-2012 11:34 AM

嗰D 係咪 X 版 ? 質素相差遠唔遠??
回復 13# sonsonsun

咁平:50:
敢問日版同港版有咩分別