Toysdaily 玩具日報

查看: 5646|回復: 23

[玩具報告] 插左咁多日,終於有貨取,唉

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
恭喜晒ching,我就冇訂到,唔知個炒價幾時會回落返:70:
黑店知驚了......:45:
尋寃得雪~~~~~~~~~~~~~~
可能間黑店知道個價會回落,見冇乜得賺,諗諗下都係攞返出嚟睇下救唔救得返間鋪0既名聲掛...不過佢做衰咗個頭....好難再有人幫襯佢囉:45:
:54:發生咩事呢??
好野...........邪不能勝正!!:71:
恭喜有貨取     玩得開心
經過漫長的幾日,同咁多位師兄圍插尋契弟寶之後,昨日下午比電話我,今日終1350取貨,我去見到肥佬就立即找佢, ...
855506 發表於 5-7-2012 08:30 PM

唱完人仲好意思去攞貨?不是說怎也不給錢黑店賺的嗎?面皮之厚,教人嘆為觀止!幾舊水差價,有點骨氣就退訂去第二間買,無賴程度,同間舖有咩分別?某程度間〝黑店〞仲無咁衰,因店家一早已交待了要等下星期,你說他有貨唔俾你,但眾所皆知,玩具有快貨、船貨之分,但閣下二話不說已週圍唱衰人地,不是較間〝黑店〞更〝賤〞嗎?
老實 人地講左要等下星期
我又真係唔覺得佢幾黑
你話等到下星期 之後佢先再同你講無
先話人黑店都未遲
依家 未犯事 先定罪=-='

早幾日係hk老虎網,見到人個疑似炒家,放左4盒出黎,賣18魚,一陣冇哂,
但標題狂插尋契弟寶,"疑似"係之前post有份回覆既人之一,
即可能炒家拎唔到貨,賺唔到錢所以乘機或幫手搞大佢,炒家跟店家互毆,好睇過戲:34:

跟據以上2位分析,樓主及其幾個post入面某d人,"疑似"其中一員,今次好睇過戲:78:

點解插完仲要去拎,因為13魚幾,再放上去賣仲有5魚賺,面皮厚同插完都要去拎啦,有錢唔賺咩
之前幾篇block左既post我都有爬文, 先不說樓主是否厚臉皮, 邊罵邊要貨. 但個間鋪無講過唔派貨, 而且亦有交代幾時會派貨, 最後亦按交代既時間交貨, 前後交貨期亦不過一星期. 樓主亦無講收貨產品QC有問題, 又或佢將二手貨或殘貨給你, 咁即係貨無問題. 只係, 交貨期唔係樓主你既期望, 就只是這樣的一件事...

我亦經常訂貨, 以我所知, 有些鋪會分段入貨, 而每一段入既貨會再分配給訂貨既客, 現貨客同網上客等等, 早訂又可早取, 遲訂就要遲取, 行版亞版又再分等等......當然, 我唔知道究竟呢間鋪同你呢個case是因何產生交貨遲既問題, 訂貨時鋪主無清楚交代交貨安排亦有不當之處, 但佢真係一間黑店嗎? 佢買假貨殘貨? 佢將2手貨當新貨賣? 佢臨時mark up個價? 佢話cut 單(但實際無)退訂? 好似乜都唔係, 就俾樓主插到入18層, 最後樓主仲如期取貨, 貨無損壞, 請樓主想清楚, 究竟是人負你, 還是你負人....:67:
比唔到就狂插三千嘢,攞到貨就立即嗚金收兵...唉!呢啲就係人性:42:
好孩子不可以這樣喔:45:
大家唔好理佢兩個! 上次sogo Airachnid 黑寡婦事件就係佢兩個係到發癲聊交嗌, 畀人插咗十幾版! 大家回應佢地就中計鳥!:58: