Toysdaily 玩具日報

查看: 5725|回復: 16

[Hot Toys] 其實又o吾可以話 ht spiderman 眼樣衰........( 含圖 )

因為某D電影版 poster 真係甘.....

最後哩張 , 只眼同 ht 差o吾多..........

謝謝收看 :77:
師兄你有一張係4嚟...
師兄你有一張係4嚟...
GTO 發表於 3-7-2012 02:35 PM

係o咼 , 果張可能係  fans make 黎 , 我都係上網搵 :77:

只想大家比較一下原版 :77:
HT果隻因為個頭d線太粗同太深色, 同埋個頭型唔夠長, 所以攪到好唔自然
我就覺得一件1:6 size o既玩具黎講 ..HT 果個已經整得好好. 根本冇可能將 1:1 o既 結構.. 薇形化至1:6.
當然呢個世界唔同人有唔同要求o既...
即係咁.....唔係 HT 做得樣衰:45:
跟本就係呢集個造型唔掂......:42:
跟到足唔一定靚既姐!:38:
我覺得呢隻”失敗的人”好失敗!:cool:
但係唔關 HT 事 ~ ( HT 打手們!我路過架乍):DD
頭像被屏蔽
唔可以話ht做得差, 只可以話做得似......
做形真系晤系gum好lor.......
其實對戲入面有9成對眼係銀色, 見到偏黃都係太陽日落反射出黎ge色
but in the movie, I confirm 90% time his eyes are in "transparent black/sliver"
其實對戲入面有9成對眼係銀色, 見到偏黃都係太陽日落反射出黎ge色
willck.cc 發表於 3-7-2012 04:05 PM

你可以留意番PP整衫o個段,對眼係從太陽眼鏡上拆落黎,手上拎住鏡片o個一幕,都係帶少少橙色.其實點會做錯,你落斗記睇下所有廠o既Amazing Spiderman玩具,呢隻眼部用色都係用呢種橙金.大公司角色商品係有color guide架,唔係亂溝出來.
我只可以話,呢隻色影相出來,未必張張都咁好睇,要光源剛剛好先似電影,希望實物到手會好feel一點.
我就覺得一件1:6 size o既玩具黎講 ..HT 果個已經整得好好. 根本冇可能將 1:1 o既 結構.. 薇形化至1:6.
當 ...
源泉立歃 發表於 3-7-2012 03:11 PM

Yes.. sometimes people expect too much..
你可以留意番PP整衫o個段,對眼係從太陽眼鏡上拆落黎,手上拎住鏡片o個一幕,都係帶少少橙色.其實點會做錯 ...
Toro 發表於 3-7-2012 05:23 PM

同感,我都有留意個幕,所以唔可以話HT錯,如果咁都錯,hasbro, marvel diamond select, medicom, 統統都錯?

Whatever , I satisfy the outlook of this  HTversion  Amazing Spid:43:
erman!