Toysdaily 玩具日報

查看: 8827|回復: 19

[玩具攝影] 【 扭 足 1 day 蜘 蛛 仔】Mafex Amazing Spider-Man 真心好好玩

呢隻figure唔係d咩新品, 但真係好好玩
價錢方面唔太貴, 而我自己係二手買入, 抵玩
唔太貴之餘, 真係相當好扭, 好多動作都做得到
我自己都對住d poster扭左好耐!!
而且上色方面, 真係幾好, 最滿意既係佢隻眼, 類似反光片咁, 好有誠意
除左basic既拳頭, 隨盒仲有4對唔同手勢既手同埋3條蜘蛛絲
仲有一個透明地台, 騰空動作又得左!!!!
分數: 9/10
抵玩好玩好扭唔覺肉赤!!
去相!!!!!!!!!!

最後post一張ps過既木顏色效果

我自己玩figure唔係好耐, 都係最近既事
本身因為Iron Man先買1:6既HT Iron Man Mark 7 figure
開始時只打算玩Iron Man
但係上TD留意Iron Man figure既post同時,
有時都會click入去其他post, 欣賞下其他人既figure相
因為咁, 見到呢隻Mafex Amazing Spider-Man既post
俾其他師兄塗毒左, 除左d相影得靚之外,
從其他師兄post既相之中可以見到比例同埋上色唔係ps過或者就下角度影相而做得到
而本身隻蜘蛛仔真係做得咁好
我自己尋日二手入左, 今日扭扭下都扭左好耐好好玩!!
多謝大家支持^v^
咁快二手?:50:
個賣家都好等錢洗喎...
呢隻真係好玩, 我係炒價入佐, 但玩得好開心~
回復 2# mokfung1985

唔知呀~可能係掛, 不過隻手方面右手有d鬆左手就無問題,
但係聽師兄們講呢隻玩玩下係易鬆, 而且抵玩, 我接受到^v^
回復 3# coltrane

真係好好扭好好玩, 我都仲未玩夠, 下次再post過其他相^v^
回復  mokfung1985

但係聽師兄們講呢隻玩玩下係 ...
lainam516 發表於 18-6-2013 02:25 PM

呢隻小弟都有入,其實以6"黎計,外型、可動的確值回票價:)
有d師兄話貴,但以而家孩記一出都成兩舊一隻,以質素黎計小弟覺得唔貴,希望會繼續出落去啦:love:
呢隻絕對係年度最正6"之一!
回復 6# mokfung1985

買到心頭好又好玩既, 貴多幾十蚊至一百蚊都抵玩^v^
雖然當然係平買又好玩就真係perfect啦haha

6" figure, 呢隻真心覺得好玩^v^
回復  mokfung1985

但係聽師兄們講呢隻玩玩下係 ...
lainam516 發表於 18-6-2013 02:25 PM

係唔係指手臂位鬆???
回復 9# 小堅

yaya~冇錯~
不過好多師兄都話好易鬆
回復  小堅

yaya~冇錯~
不過好多師兄都話好易鬆
lainam516 發表於 18-6-2013 04:01 PM

設計上問題...
我係入面加左少少寶貼...
之後好好多...
師兄可以試下...
回復 11# 小堅

即係o係個joint位度??
回復  小堅

即係o係個joint位度??
lainam516 發表於 18-6-2013 04:32 PM

YES...
係入面放少少寶貼就OK...
咁樣唔會玩玩下會甩手...
回復 13# 小堅

試下先~THANK YOU師兄你個方法^V^
呢隻我後悔之前無入:sad:
而家想搵都搵唔到