Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] <EVANGELION 新劇場版:|I> 2021年3月日本上映

最感動係戰艦發動時聽到新版 N-&#12494;&#12540;&#12481;&#12521;&#12473;&#21495;既BGM......

前段好有娜汀亞feel,冇巨神兵睇真可惜,碟未到:63:

唯有睇返本場刊
今集比上集真係名副其實"Q(急)",所有既事都轉變好快,好突然
莫探員 發表於 25-4-2013 01:08 AM

其實&#20869;容好少。

頭兩場大戰後,劇力一百八十度扭轉,真治進入了幾乎

近似村上春樹式尋羊的冒險的冷酷異景!

故事進入意識流的主觀&#25933;述,一切都&#27809;有原因,

時間仿似不存在。

雙核心,兩支槍,兩&#20010;靈魂交換等,從來未聞。

既然第三次衝擊已成末日,第四次又有何緊張?

今次Q的&#20869;容,我覺得是TV尾集真治肯定自我意識的另一&#20010;

延伸。
其實&#20869;容好少。

頭兩場大戰後,劇力一百八十度扭轉,真治進入了幾乎

近似村上春樹式尋羊的 ...
無明: 發表於 25-4-2013 01:06 PM
我覺得又可以當平行世界輪回又輪回都得
Q補完計劃........內含劇透

http://www.douban.com/group/topic/34554171/
幾乎&#25886;唔到個紀念file
好彩追得返:blame:
我覺得又可以當平行世界輪回又輪回都得
stonekeung01 發表於 26-4-2013 02:29 PM

後現代作品中,根本有無限可能性,有多幾個結局也可以,正是TV尾集的主題/狀態。
庵野秀明,好清楚自己玩緊咩&#22050;。

成神之路,原來是為他自己而設的。
幾乎&#25886;唔到個紀念file
好彩追得返
炒價仙人 發表於 26-4-2013 10:58 PM

關於臉紅、好男色,日本自古以來都盛行,是無可爭辯的。

美少年、戀童等一直在武士間流傳。已是傳統文化一種。

可見"御法度"。
Q補完計劃........內含劇透
O_biscuit 發表於 26-4-2013 02:48 PM

好好的補完!

不過除了任嗡,還有繼續任佢嗡。
留意下集予告尾標題&#12529;&#12532;&#12449;&#12531;&#12466;&#12522;&#12530;&#12531;新劇場版,冇左個"新"字
留意下集予告尾標題&#12529;&#12532;&#12449;&#12531;&#12466;&#12522;&#12530;&#12531;新劇場版,冇左個"新 ...
keio647 發表於 28-4-2013 08:38 AM

因為叫[真EVANGELION劇場版]丫嘛
轉自GA forum :

看了大家的討論, 又看了NOT | (NOT) 的時間線選擇解釋, 我自己就猜測, 下篇未必會接回破後的GOOD END時間線, 但又未必會將Q現在的時間線塑造下去
FROM WIKI - 「:│▌」為音樂反覆記號;「│▌」則是終止線
其實「&#12471;&#12531;」的EVA故事, 所有事的起源, 還要說的是第二次衝擊與之後唯與源堂的故事吧~?
下次「:│▌」的完結可能就是EVA初號機聳立於大地上

"FROM WIKI - 「:│▌」為音樂反覆記號;「│▌」則是終止線

你唔講我一路都以為個標題淨係「:│▌」解repert
依家咁講一講對我o黎講又多o左個謎
前果3集個標題代表集數o既單字前面都有個「:」
今次得個"符號"唔用"字"咁「│▌」前面個「:」究竟係包含定唔包含埋係一個符號又係任佢&#22095;,兩個意思又唔同
但對套戲兩個意思都解得通,你當佢個標題好簡單直接講第4集個「│▌」係話明俾你聽成個新劇場版系列真係"終結"嫁啦又得,當佢會唔會係想暗示第4集真嗣可以返番去Q劇情之前做返次good end咁解又得 "
漫畫將連載完畢

18年了:52:
朋友借的日版blu-ray超限定版:Q