Toysdaily 玩具日報

查看: 4218|回復: 16

[改造交流] 幫 MIB 阿 J 件恤衫做小小手術

之前阿J件恤衫同西裝都係做得麻麻地 , 今日有時間 , 同佢做少少改動手術 , 睇下效果好吾好d .
之前件恤衫同西裝個樣 :
除左條呔 , 反起條領 , 跟住.....
係佢心口吉枝針 , 講笑啫 , 係落針將個領口輕輕咁連上 .
個領口當堂順番晒 !!
件西裝兩個膞頭都有塊硬卡紙係度 , 其中右面個塊明顯走左位同吾直 , 當然施小小針固定個位同拉番直佢
整完穿番件衫先 , 睇下正吾正先....

真係好好多呢 , 多謝欣賞 !!
最吾滿意係 EB 將件西裝改成兩粒鈕...:67:
又學到野喇!! 我都跟住改改先,多謝分享!!
又學到野喇!! 我都跟住改改先,多謝分享!!
derekdnm 發表於 1-7-2012 06:52 PM

師兄整完有機會都post黎睇下個效果得吾得 . 我下一步會試下點改善腳軟情況 .
自己動手改善人偶缺點, 才是懂得玩figure的樂趣.
自己動手改善人偶缺點, 才是懂得玩figure的樂趣.
evilalive 發表於 1-7-2012 10:50 PM

多謝師兄意見 , 絕對同意師兄觀點 , 能力範圍下能夠自己嘗試去改善人偶既缺點 , 如果成功 , 一來有滿足感 , 二來件人偶又襟玩d . 好似師兄你將支太空槍改裝又係示範之作呢 , 師兄有無影低製作過程 , 如有同大家分享下就好勒 !!!
用心玩玩具當堂唔同晒...:71:
回復 6# dvddvdhk

冇呀,師兄...念住玩o下, 沒什特別, 所以沒有影製作過程啊.
如果純以頭雕計 , J 同 K 真係吾錯 , 但就係其他野配合吾到 , 衫求其 , 腳仔軟 , 呢d都係其他玩家卻步既原因 . 但本身對呢隻人偶有興趣 , 自己動手可以改善下都係好既 .
bynock份糧真襟駛。
bynock份糧真襟駛。
宮澤熹一 發表於 3-7-2012 03:11 PM

師兄其實想表達d乜野:?
回復 4# dvddvdhk

好呀,我今日先收到貨。其實整體黎講都算ok,外貌同西裝都幾神似。
係條tie有D衰,我得閒要搞搞佢。但最衰都係個body,腳軟都不特止,隻J重要長短腳!! 我lum緊要唔要換個ht body。:26:
頭像被屏蔽
我隻 K 又係長短腳 , 兩個 Body 已拎去維修 .........
AL986S 發表於 5-7-2012 10:43 AM

唉。。我住係澳洲﹐要寄返黎維修好麻煩﹐郵費又要自己俾。所以我諗住自己郁手搞搞佢。
俾成$400美金買兩個figure﹐QC都係得啖笑。。呢次係我第一次幫襯EB,睇怕都可能係最後一次。
我隻 K 又係長短腳 , 兩個 Body 已拎去維修 .........
AL986S 發表於 5-7-2012 10:43 AM

真係有d吾明 , 素體大貨都可以整到有d長短腳 , 呢個已經係做人偶既基本功 !!! 所以EB如果日後吾製作好個body , 任你個頭雕幾勁 , 你都會捐失一批客戶 , 我都希望我呢對吾係最後買EB既產品 , 加油啦 !!!