Toysdaily 玩具日報

查看: 10032|回復: 40

[分享討論] [價錢貼] 超級戰隊時間SP - SHF 特搜紅

呢個 6 月尾真係難攪,幾樣鍾意既玩具同一日出,一出糧就變左糧尾,慘:59:

171 因未到港,暫時無得玩住

為免 71 狗溜溜,所以琴日放工嗱嗱聲帶左佢屋企先

今朝玩左幾個鐘,影完相上TD,已經見到有幾位師兄在主場出左 POST 了

自覺影相又濛,POSE 又唔得,為免影響主場質素,所以又放在情報區自娛好了

好,開波

包裝盒

(盒面有價錢架)

內容一眼望哂

主體一覽

小小簡評

頭徽同左邊心口標誌無出界,右邊身 1 字亦黑白分明

皮帶 3 個字都清清楚楚,SO FAR SO GOOD

臂章亦無上色出界(不過影得濛嗰下死呢)

皮帶上有 3 個窿

.

左側

右側

呢 3 個位係要黎插槍套同特搜手帳套既

基本上係咁多部件

核突 POSE 時間

又玩完

有睇開小弟既 POST 都會知,當然仲有無聊劇場時間啦

「特別提示:以下內容涉及成人情節,好孩子記住唔好睇呀!!」

故事開始嘞...........

佢就係今日既故事主人翁 - 秋葉紅

真係一 CALL 就有喎

難得天神眷顧,緊係要 CHOK 哂影番張相啦

點知.........

瀨野

秋葉紅係有一手

捲都拗番直

死都拗番生

好野

就係秋葉紅即將成功既時候

睇波唔賭波 生活樂趣多」 - 大家要記住呀

<完>

迷之聲:「靚女,再落三千蚊意大利下盤&#21526;唔該」

後記:

話說呢兩隻 SHF 之前無訂到,當初諗住等過多一頭半個月跳樓先入

但隨著非公認人氣急升,為免食炒價,所以琴日放工即刻過信和買

價錢唔算平,兩隻加埋$490

琴晚早訓,所以今朝先開黎玩

未開盒前覺得秋業紅靚 D ,有透明件,黑色靴外型亦討好

點知開盒玩後,忍唔住講粗口

係就係外型好,但 D 關節位鬆到呢,亦其是髖位,一拎起個手扣即刻自行一字馬

反觀特搜紅,雖做型簡單,但鬆緊適中,擺 POSE 無難度

呢個就係我點解淨係出特搜紅介紹既原因&#22046;

問過兩位有買秋葉紅既老友,一個話鬆一個話唔鬆,唔知其他師兄既情況係點呢?

希望黎緊藍同黃唔好係咁啦

又分享完,係咁,下次見
算唔算沙發呢?:67:

超正!:71:

最鐘意睇玩具詳評,BEN爺太有愛了!:$
推!周賓好介紹!:71:

我果隻唔鬆喎!試下滴AA睇下幫唔幫到手!
兄弟的POST一定十卜~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`:71:
兄弟的POST一定十卜~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:71:
真心覺得隻素體D膠質 不太討好
真心覺得隻素體D膠質 不太討好
cmf12 發表於 1/7/2012 10:15

SHF 不嬲用果隻 ABS 材料質感都係旺角隔離.... :80:
反而係佢加埋裸膠 (ie 唔上色) 出黎個效果先至.... :70:
SHF 不嬲用果隻 ABS 材料質感都係旺角隔離....
反而係佢加埋裸膠 (ie 唔上色) 出黎個效果先至... ...
garykctse 發表於 1-7-2012 10:30 AM

唔知點講好  姐係摸上去果種感覺係.........怪怪地
十卜BEN兄 AKIBA個隻我都入左了不過未有時間玩
特搜唔買睇你靚相OK了 :)
影到成個囡囡咁:DD

劇場o的字大隻o的就好啦:shy:
劇場o的字大隻o的就好啦
cchong420 發表於 1/7/2012 12:27

其實我都想講... :44: (因為我可能真係有 dd 老花啦)
個outlook巧似油麻地....謝CHing包交:77: