Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] N年冇出Post 之 SHF龍珠 分享 附加杜拉格斯雙手可動提升法

本來想合埋落個SHF post 度(http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=185634&highlight=)
但見到龍珠玩具原來唔算日系英雄:50:  唯有開o係呢邊啦~

龍珠我就冇乜點同特效件玩喇~~ 最新o既斯路有出波特效 等佢到先啦!
我做o既野就係print d 漫畫對白出o黎 擺到好似真係漫畫咁:36:
雖然效果好似麻麻地 但點都叫做有番d點綴!

超3悟空 初出場
真係好頂唔順Bandai 咁貴o既figure 都唔比多兩個面相
更大問題係我都唔知呢兩個面相出自邊一幕經典場口
我覺得呢d有漫畫原作o既角色就要跟番原作某幾幕經典位o黎整面相丫嘛!!
例如超3 點可以冇串咀樣架:53: 悟空岩岩變超3對肥布歐個奸笑樣都不知幾正!
好 就算冇串咀樣  出波時大嗌都要有啦掛? 比個斜眼怒啤樣我有鬼用咩!!
邊有人出波o個陣係望側面架??
唉!一肚氣

比達有奸笑樣值得一讚
但......................... 極限光流o既渣波手型 去左邊!!!??
虧你仲敢寫Final Flash落個盒面!!!

um... 個感嘆號其實係手畫的:shy:

到底係我技術太差 定係隻野可動唔夠
我真係擺左好耐都擺唔番漫畫入面個動作:o

以下就係所謂雙手可動提升法∼∼之前見有大大post 過 其實好簡單
就係夾硬拔開連接住軟膠背心同心口個joint位

因為太暗影唔到所以用左閃光燈

修改前

修改後

咩話!? 修改後雙手仲未拎到劍!? 大家可想而知SHF Team 幾咁唔重視龍珠系列啦!! :*
其實修改後因為件衫係軟膠 所以夾硬o黎都可以雙手拎劍
唔洗太擔心會扯斷 不過~! 太高難度o既動作都係唔好挑戰喇 如果大家睇完我個post 就去試 又有咩意外o既話 小弟係會賠番...
一句節哀順變比各位:78:

等待斯路的漫長路上 只能期望魂Feature vol.4 真係會有悟飯重塗版賣了~~ 到時幾歹都去排隊呀:)
多謝分享!:64:今晚試吓拉隻手出黎先,斯路都好期待呢
我都好鍾意個感嘆號.............:he:
漫畫式分享~~~~~支持~~~~~:71:
比起龍珠shf更唔重視one piece:53:
>>> 龍珠玩具原來唔算日系英雄

咪係... 都忽忽地...
悟空成班救地球都唔叫做 '英雄' 我又真係唔知點解
星矢班傻仔為左個女人打生打死又會分類做 '英雄' 囉
:45:

對你 D COMMENT 大致上都係同意

:oh:
比起龍珠shf更唔重視one piece
gnx2 發表於 23-6-2012 01:28 AM

都叫做有條 figuarts zero line過下癮丫....:unhappy:

>>> 龍珠玩具原來唔算日系英雄

咪係... 都忽忽地...
悟空成班救地球都唔叫做 '英雄' 我又真係唔知點解
...
玩具 發表於 23-6-2012 01:41 AM

基本上日系個區就係主區
綜合反而變左副區 上面說了算..那就算吧:oh:
Support db fans:$
斯路又黎勒, 不過應該又係唔合比例:cool: