Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: sumsum.com

[玩具攝影] <再續未了緣...>魔神英雄傳- 龍王丸(by:sumsum)

唔駛對番廿年前D產品
淨係對番幾年前隻龍神丸已經覺得好大差異
今次整得真係好
炎龍騎士 發表於 19-6-2012 06:36 AM

係整體上色處理、結構,完全兩回事。:43:

龍王丸太dry,無咩顏色配搭!
龍王丸太dry,無咩顏色配搭!
jackie1011 發表於 22-6-2012 02:12 AM

設定上係咁,冇法...
但呢一款上色好在係差不多全只有噴色,冇咩用原色膠。:65:

支持龍王丸!

當年許志安唱主題曲!
支持龍王丸!

當年許志安唱主題曲!
mushroom 發表於 22-6-2012 11:58 AM

更正,係”鄭敬基”唱主題曲。:65:
”許志安”係唱「魔2」主題曲。

更正,係”鄭敬基”唱主題曲。
”許志安”係唱「魔2」主題曲。
sumsum.com 發表於 22-6-2012 01:13 PM

魔1已經有龍王丸?我已經唔記得了.....
魔1已經有龍王丸?我已經唔記得了.....
mushroom 發表於 22-6-2012 02:26 PM

係吖!:65:
第三星界龍神丸耗盡力量消失,用復活聖水重生,但不敵奸角...空神丸為保護龍神丸而炸毀,但其魔神之靈魂同龍神丸合體,化為龍王丸。

係吖!
第三星界龍神丸耗盡力量消失,用復活聖水重生,但不敵奸角...空神丸為保護龍神 ...
sumsum.com 發表於 22-6-2012 03:13 PM

咁魔神2係咪用龍星號?
影得好靚, 有內容, 有 heart + 有水準...

good!! 魔神.... 真係好多童年回憶 (當年個個都想做飛雲 ^_^)
希望亞版快d出啦
影得好好呀!!!勁靚
咁魔神2係咪用龍星號?
mushroom 發表於 22-6-2012 04:05 PM

「魔2」嘅第一集,係「創界山型- 龍神丸」,但挷上火箭射上宇宙,活動力嚴重影響,慘被奸角魚肉...七座星界山就放出能量令龍神丸upgrade做”新星龍神丸”。
到「宇宙界」就被宇宙力量化為”宇宙界型- 龍神丸”,但由於只不過係「借用」其力量所以只係短暫變身。打完宇宙界就冇得再借用。

到打”黑龍角”一役,”新星龍神丸”慘敗更被打入黑洞,但”飛雲”再拿到新力量令佢變”龍星丸”。係完全進化,可以keep住呢個型態。:65:

雖然沒有計畫入手...但每次看到有人分享貼圖...都覺得好帥呢...:handshake:

不過...相似的生長年代...大家對於玩具與動畫的回憶與情愫.......好像都差不多呢......:35:

不知道n年後...下一世代....他們在這裡發帖時....所打的問字內容是什麼....哪些又會是他們心中的經典呢....:38:
雖然沒有計畫入手...但每次看到有人分享貼圖...都覺得好帥呢...

不過...相似的生長年代...大 ...
EN9e@1979 發表於 23-6-2012 12:30 AM

到下一代長大成人再回顧的話,恐怕已經沒有什麼「經典」動畫機械人了...
只有一些數碼、電子玩意的回憶...:oh:

真心想佢出曬成條LINK!!!!!!!!!!!