Toysdaily 玩具日報

[其他] @@@@@ 風の谷——GUN SHIP @@@@@

套件是从三鹰博物馆的时候带回来的,因为对宫崎大师的尊敬,虽然早已迫不及待的想要开工,但是也是在尝试着喷涂了两个模型之后,稍微有了些经验才敢下手,用时大约10个小时左右,完成时真的很兴奋,虽然是很早的套件,做起来很麻烦,但是过程中一点也没有觉得痛苦,也许这就是所谓的“有爱”吧~~~

以上,谢谢观看~~
:71:大大好手藝!
正得很~~~~~~~~~  :71:
有爱:77:
有爱:64:
有爱:71:
剛看完漫畫, 估唔到同電影完全唔同, 一個恐怖, 陰暗, 看不到希望的故事, 睇完好唔舒服.
剛看完漫畫, 估唔到同電影完全唔同, 一個恐怖, 陰暗, 看不到希望的故事, 睇完好唔舒服.
tongnc2002 發表於 18/6/2012 12:37

動畫版只係將原本一直連載嘅漫畫版前面一小部份改編, 同時因為係吉卜力嘅成名 (其實係置之死地而後生, 因為果陣製造群大部份都係失業 / 半失業狀態 [包括左官崎老頭本人], 根本冇失敗嘅餘地, 至於吉卜力工作室嘅建立已經係成功之後嘅事) 作, 所以根本唔可能將原本漫畫版果種黑暗嘅內容照搬入電影度, 如果唔係..... :70: :o
回復 1# 矮子的鹹豬手

一件很精緻的作品
多謝大大分享
COOL~
好靚喎.....我都有隻女主角白色架機仔.....放左幾年都未開黎攪!
大大好勁...咁多年我都唔敢買嚟砌就係知道就算買咗都只會成為刀下亡魂, 永不超生...:59:
beautiful !!  cool!:71: