Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (帝王之心不可測) 劉備的城府

keroro的基地我每款都有買,得ver.2果d冇買,以前都會交換玩下,
最近交換玩的係figma同SHF,間中拍下劇場咁
御姐喵 發表於 12-6-2012 12:13 PM

FIGMA交替玩也不錯呢, 每個角色比例差不多, 很適合做場景, 而且每個FIGMA關節構造也相近, 有時也可以頭, 身, 手腳互換. 可惜FIGMA價錢對我來說不太平, 玩來玩去也只得一隻朝比奈, 每次劇場的女主角也苦了她一人獨擔~~
回復 14# cliffordchan107

大大太謙虛了:64:
好過癮嘅故事~主樓巧妙咁兩個基地連接一齊~:71:
In fact Ching can sell your concept to Bandai to produce cartoon!!!
Nice~ :71:
very nice~ :71::71:
哈哈... 咪話我馬後炮, 但我睇標題前已估到係劉備城玩具:66: 因為對呢套盒玩印象都幾深

但就點都估唔到係crossover keroro, 實在有創意:71:
大大的故事很好看,也有深度,向大大致敬く(ー︿ー)
GREAT!!! STORY!!!! Carry ON !! support !!!:66:
:handshake:真係好左劇力既一個故事…
每張圖都推我要睇下張圖!
強呀!:71:

其實…如果真係將全屋玩具黎一個特輯…應該要拍唔知幾多日…幾多夜:oh:
就算唔動用全部玩具…
黎一次大混戰…始終都係小弟一個心願…

希望有機會玩下啦。
very funny! thanks for the story!
真係好左劇力既一個故事…
每張圖都推我要睇下張圖!
強呀!

其實…如果真係將全屋玩具 ...
原罪 發表於 3-7-2012 09:46 PM

我都有諗過拎晒屋企d玩具做一個類似toy story的故仔, 不過真係"諗"下算了, 自己沒有本事擺咁龐大的場景, 而且家又不好看, 到時大家的視綫反而集中在亂葬崗般的屋更不妙~~
回復 26# cliffordchan107

估計大大你只要清理好家中的書和影碟..仲有用過的紙巾...就會家居整潔的了:43:
回復  cliffordchan107

估計大大你只要清理好家中的書和影碟..仲有用過的紙巾...就會家居整潔的了 ...
老文 發表於 4-7-2012 01:06 PM

可是腦袋和心靈上的污積, 怎洗也洗不去呢, 嗚嗚~~
回復 28# cliffordchan107

不...好多都是美好回憶呢:34:
回復  cliffordchan107

不...好多都是美好回憶呢
老文 發表於 4-7-2012 02:11 PM

也對, 黑漆漆的黑森林, 起伏不定的幽谷, 川流不停的流水, 天籟般的喘息聲......