Toysdaily 玩具日報

查看: 17362|回復: 22

[個人收藏] 整好左個玩具櫃~影返少少相比各大大欣賞下~歡迎比意見!

小弟將電視櫃做左少少手腳:53:,令佢變成O岩玩具罷放既櫃~:$在此..小弟對抽濕呢方面,,仍然係攪唔掂:31:..想各大大可以提供一D方法~(例如一D小型既電動抽濕機仔既選擇):64:

頂樓:有1989年既DX joker叔叔!!!!

二樓有JACK SPARROW哥哥~大家可以見到我係好求其...用左抽水象象..攪到勁肉酸:56:

三樓就雜左少少~咩都有D

四樓就係一D吉盒:35:

跟住就講下我用既燈~係宜家買~價錢都有少少貴~成5魚幾到(不過就包曬料~當然係自己裝),係D電線唔係幾夠長(1M一條到),都夠曬光,唔會發出好強既余溫.

燈掣好方便~可以效幾種色轉下就okay~:71:重可以自己變色~同不停閃...(唔知有咩用)...:30:

到防塵方面~小弟用左3 M既防塵毛條~包曬櫃邊~

效果幾好~用左一牌~一粒塵都唔會走甩~(開櫃用要少心D就okay~)

全相就係咁:$

最後黎張one piece成員照~(置於櫃頂)

多謝各大大收睇:64:
入來支持師兄..不過想問師兄櫃內無放合金...需要用到吸濕大笨象咁嚴重?
回復 2# hehemimi

因為屋企比較潮濕..:cool:
12"吋既衫會比較容易有霉菌生長~
所以才出此下策:49:
多謝大大支持:$
想保存好D公仔,抽濕唔小得,特別如果你住係好潮濕地方,你每二層放一個大笨象就差唔多。
回復 4# 老孫

係呀~現階段只可用象仔~:sleep:
唔知市面有冇D用電既抽濕機仔?:!
雖然種類唔多......但樓主好有心思呢~ 十卜!!:)
回復 6# ray文

多謝大大支持~:$
小弟收藏量雖然不多~小弟覺得應該盡量精而不濫~
玩具最緊要自己玩得開心!:^
回復  ray文

多謝大大支持~
玩具最緊要自己玩 ...
sonsonsun 發表於 17-6-2012 02:46 AM

冇錯, 玩玩具最緊要自己開心.....已好有滿足感~:)
回復  ray文

多謝大大支持~
玩具最緊要自己玩 ...
sonsonsun 發表於 17-6-2012 02:46 AM

Agree!!  Support Ching !!!
回復 9# pastng

多謝大大支持!!!日後希望有更多相同大家分享!:$
頭像被屏蔽
回復 11# hime09

好容易!!大大可以放心~唔駛電工牌~haha~:he:係宜家度買個LED~入面有曬說明書~安裝容易!(不過要留意線長):74:
頭像被屏蔽
回復 13# hime09

唔理平定貴~只要有心整就一定靚!!!:$
期待大大既玩具櫃相!!!如果完成左!!記得提我睇呀!:74:
頭像被屏蔽