Toysdaily 玩具日報

查看: 23966|回復: 19

[玩具攝影] 在閃耀的宙斯名下!! SR超合金 真鐵甲萬能俠

SR既真萬能俠...睇動畫個時已經好鍾意...
變拳頭再加埋隻OP2真係熱血到爆!!!!
所以一話出都已經肯定入手...
但係冇得變型...取而代之係一對外型好少少既翼...
玩上手關節較緊,配件豐富,仲可以同之前既武器SET共用...
總體黎講係一隻唔錯既玩具
去相!!

比起最初出個隻...呢隻聲稱大部份都係新既部件...
配色由藍色變左黑色

ROCKET PUNCH!!

可以用返之前出既武器SET

BREAST FIRE!!
透明既放熱版重現

唔單只有放熱版...仲有高熱火焰既特效件!!

JET SCRANDER!!
都係用返武器SET...

SCRANDER CUTTER!!

呢隻萬能俠既最大賣點,就梗係呢對GOD SCRANDER啦!!
廢除變型機構,令翼設計得更加橫,更加表演出氣勢

配件仲有呢樣,伽僂達K7既頭
塗裝都幾細緻嫁XDD

雖然呢隻冇得變型,但係我覺得BANDAI重新設計對可變翼然後放魂WEB既機會唔細既
黎緊就有新品發表會...唔知會唔會見到SR合金帝王萬能俠既出現呢
又或者二次受注SKL,個陣冇入到SKL宜家已經成為怨念...

最後打埋分先
SR合金 真鐵甲萬能膠
外型: 8/10 氣勢! 氣勢!! 同埋氣勢!!!!
可動: 8/10 拉出式關節可提升活動能力
QC  : 8/10 塊面既塗裝收貨!!
價錢: 8/10 抵玩!!

冇次回預告
下次再見!!

喜歡既請留個言支持!!
謝謝!!

最後附上小弟既BLOG:
http://blog.yahoo.com/kyo353
魔神Z真係好正, 好抵玩呢~:)
SR既真萬能俠...睇動畫個時已經好鍾意...
變拳頭再加埋隻OP2真係熱血到爆!!!!
所以一話出都已經肯定入手. ...
kyo353 發表於 10-6-2012 05:08 PM

出了太多差不多的款了。但對於沒買過的人來說,卻是超級抵玩。
十分支持大大出post :)
:@  我見e隻既可動性好多人讚好   .......好似大家都唔覺得佢大腿可動弱
魔神Z真係好正, 好抵玩呢~
ray文 發表於 10-6-2012 06:16 PM

呢隻就算冇配件set我都覺得好好玩 :71:

出了太多差不多的款了。但對於沒買過的人來說,卻是超級抵玩。
gazza1211 發表於 10-6-2012 06:39 PM

萬能膠還可以再戰十年:66:

十分支持大大出post
anson@yeung 發表於 10-6-2012 09:24 PM

多謝支持
如果冇人回真係冇乜動力影相:64:

我見e隻既可動性好多人讚好   .......好似大家都唔覺得佢大腿可動弱
空 發表於 11-6-2012 12:07 AM

大大有冇將股關節拉出黎先?
我個隻拉出黎之後好緊...所以都冇乜點轉佢...
可惜無得變拳頭 所以我偏愛超合金果隻
正...我的至愛&鐵甲萬能俠!!不過依隻末買!!
其實想問少少野,SEASON 2 係唔係未有播呀? THX
呢隻真係唔錯, 但我較喜歡手腳較瘦的初代魔神Z
呢隻我都買左, 絕對正~~~~~~
回復 6# kyo353

想問下LEE隻野幾高呀? 同ROBOT魂既SIZE甲唔甲呢?:64:
可惜無得變拳頭 所以我偏愛超合金果隻
savage 發表於 11-6-2012 10:15 PM

其實知道呢隻野冇得變型之後我都想後追返隻GX-49:55:

正...我的至愛&鐵甲萬能俠!!不過依隻末買!!
我係吉田 發表於 11-6-2012 10:27 PM

大大快D買啦...宜家有舖頭連埋武器SET賣都唔係好貴...:75:

其實想問少少野,SEASON 2 係唔係未有播呀? THX
destiny 發表於 11-6-2012 10:53 PM

雖然季尾有晒伏筆,但係都好似未有公布第2季既消息:55:
唔知點解我覺得新個隻2號可以變做一把劍:34:

呢隻真係唔錯, 但我較喜歡手腳較瘦的初代魔神Z
DarkKnight 發表於 11-6-2012 11:12 PM

我覺得呢D超級系都係大大隻好睇D:35:

呢隻我都買左, 絕對正~~~~~~
good886 發表於 12-6-2012 04:01 PM

呢隻係值得一玩再玩既玩具:77::77:

回復  kyo353

想問下LEE隻野幾高呀? 同ROBOT魂既SIZE甲唔甲呢?
alec_cm 發表於 12-6-2012 04:19 PM

呢隻野高14CM
比起ROBOT魂既MS就高1-2CM度
隻野真係好靚,拿上手都好聚手

希望會出埋三一萬能俠:shiny:
非常好的報告!!!謝謝你!!!