Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2012 Hasbro Marvel Legends wave 3 Blade & Punisher 新圖

呢件袍見到就扯火
Just-For-HIM 發表於 9-6-2012 03:14 AM

成本問題是hasbro大條道理番用再番用的主因,消費者投訴咩都無用,唔買先係最實際。
借post問
blade同ghost rider有冇同其他marvel人物有聯繫?
據我對佢地認識,好似個世界同其他人物唔match咁 ...
Andyccel 發表於 8-6-2012 12:18 PM

有~ 只不過唔太出名,所以HK唔多人知

Blade同Ghost Rider以前曾經一齊加入過一個叫做Midnight Sons既team
呢team主要係同妖魔鬼怪有關,其他隊員包括Dr.Strange同Modbius等

Ghost Rider同Hercules,Black Widow等人都曾經組過一team叫做Champions

亦曾經加入過Heroes for Hire

而Blade因爲係英國長大,所以早幾年加入咗英國既隊伍MI:13
該隊伍到而家都未有話解散

最大鑊係明知孩記用舊BODY, 無進步, 都大把FANS搵藉口去撐孩記MA!!
gumng 發表於 9-6-2012 02:27 AM

呢個正正是hasbro不死的原因,marvel 個名當旺,出咩都有人讚。:70:
我只想問....
到底大家覺得最新公佈的圖
Punisher & Blade下半身似乎不同於之前 2pac Nick Fury?
雖然依舊是沒貼地關節
但我覺得好像整條腿都重新雕了...?
有~ 只不過唔太出名,所以HK唔多人知

Blade同Ghost Rider以前曾經一齊加入過一個叫做Midnight Son ...
Devil_Fudou 發表於 10-6-2012 01:53 AM

哦:35:
又學到野了:)
hero for fires既人腳都幾收引喎:love:
不止這二位~~
WAVE3的美國特工用的還是WAVE2的美國隊長呢
一個素體的反復使用看來是大趨勢~~
希望WAV3里的兩個女性素體是新模~~

這圖合理化了萬用素體...................
回復 21# kingraider

不是大趨勢啦
是優良傳統
由toybiz開始一直都是
不止這二位~~
WAVE3的美國特工用的還是WAVE2的美國隊長呢
一個素體的反復使用看來是大趨勢~~
希望WAV3里 ...
kingraider 發表於 10-6-2012 09:01 AM

用同一素體無問題,問題係有缺點而又唔改善, 改小小真係噤困難?
說的對 不怕重涂 就怕模具有缺點還不改善
回復 24# avengers2012

絕對同意!
好既素體不妨一用再用~
好似Bucky cap咁~
Us agent 再用呢個素體絕對支持!
但係nick fury 個素體缺點太多...
雖然有成本考量..咁不如出另一隻可動好少少既舊素體啦..
我只想問....
到底大家覺得最新公佈的圖
Punisher & Blade下半身似乎不同於之前 2pac Nick Fury?
雖然依 ...
xdio 發表於 10-6-2012 02:18 AM

說不定是修圖?不然就是換了髖部球關所以看不出來?

再不然就是因為換了小腿,所以看起來腿變短了...

話說回來,換了新小腿,結果還是不能貼地,很爛耶~
回復 27# geo000099

髖部關節都改了
小腿也改了
關節應該是wave2 CA的新關節
(Punisher 看得比較清楚)
但是現在手太長了
回復  geo000099

髖部關節都改了
小腿也改了
關節應該是wave2 CA的新關節
(Punisher 看得比較清楚)
...
kaselai 發表於 11-6-2012 11:05 AM

哎呀!原來是我誤會了!

一直以為整隻素體都是用雙人包Ultimate Nick Fury的,

所以我以為有換了新的小腿(將有鞋帶的軍靴換成了沒鞋帶的新零件),

不過一經提醒,才發現腿部其實是之前雙人包Bucky的...

所以整隻根本還是完全沒有新雕刻的部分!!!

所以腳掌當然也就不會有貼地關節了...

(另外,應該跟ML2的CA無關哩...)
:43:其實出us agent 都幾開心
因為hasbro 會拎同一個模去出番captain (steve ver)