Toysdaily 玩具日報

查看: 12559|回復: 36

[玩具攝影] “杜拉格斯”, 你都係返未來執執個樣先返黎啦

龍珠SHF系列終於都出齊斯路編內的4大超級撒亞人。龍珠系列復活作第1炮﹐“比達” 質素出奇地好。可惜之後既大便色全宇宙限量別注版悟空超3水準大跌﹐差到完全入唔落手。最近既杜拉格斯,無論上色, QC, 及關節設計都較為失望。沒有魔童, 悟空, 早期SHF的驚喜。睇得出笨大對龍珠如漫畫fans對GT一樣, 完全不在乎。

先說QC頭髮同面相都有唔少黑點﹐係咪精神時光室無水沖涼﹖

上色求其﹐主體沒有像比達打陰影或像悟空上了消光﹐整體感覺只能說“好膠囉”。紫髮面相眼睛上漏了黑色, 自己用marker 補返﹗:58: 超西某D面相對眼跟本個位就上得唔準﹗
側望o個個﹐我個隻緊本就唔知佢想向左望定向前望﹗喔﹗皮帶扣上色又係赫死人﹐有老翻的水準。

可動以SHF黎講真係唔合格呀﹐格斯。有好多pose想擺﹐但係梗係有野頂住﹐去唔到個位。反已換左落比達個身隻野又幾好玩。隻野明明有8塊面﹐兩個唔同造型既頭﹐6對手﹐應該好多野玩﹐好多變化。但係就死在可動同關節設計上。呢兩樣野都係笨大拿手既﹐但係好明顯佢無心做。如可以好似魔童咁換手﹐件樓用軟膠造﹐就做到多個除樓look。錯失左個大好機會

等我同隻杜拉格斯整返套PS裝甲﹐希望結果無入到手既龍珠fans睇得開心. 入左既﹐
又不仿試下同比達或其它lineeffect parts mix &match. :73:

D相影得好正!!!!!!
高手!!!!!!讚呀!!!!!!
相真係影得好好!:71:
Insomniac兄既相真係一絕,成隻trunks生猛返曬:$
睇相都唔係咁差o者, 好正咁喎
support insomniac兄:shiny:
SHF特效件+PS Effects完全冇違和:handshake:

P.S.
估唔到超西個頭髮件QC咁差...
十卜支持~~~~~~好耐無出帖啦~~~~~:)
D相好正. 做乜變左超西個頭兩邊變左剷青....
Support u bro!! It's been a long while since your last post.

Very nice pic u took for Trunks!  :71:
It is a big shame that bandai didn't do a better design on him.
Support u bro!! It's been a long while since your last post.

Very nice pic u took for Trunks!  :71:
It is a big shame that bandai didn't do a better design on him.
呢隻先係阿杜:71:...個樣真係精神晒.:77:..pk笨大真係無限pk:53:
d相影得好靚!!!!!!
好彩唔中呢一set~~~~~
影得好靚,正呀:71: