Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 40周年!12月發售「超合金 鐵甲萬能俠 Z」DX超合金魂

觀賞價值大於可玩價值...成年人收藏好物
ha ha ok thx

haha, I only want 萬能俠 XD 到時我哋拆 set XD
gantz414 發表於 14-6-2012 11:13 AM
點解我會覺得手腳咁長既

3千蚊好難落手喎
回復 82# leawong

對住香港既天氣電子件唔知可以頂幾耐
除咗眼同心口火炎板可發光,格納庫都有兩盞射燈
音效亦包括三首主題曲既音樂,各招式既音效,同埋甲兒既聲音

仲有最厲害既一樣野大家都冇留意到!
就係仲有一個紅外線搖控掣!要黎控制發光同發聲效果!
除左價錢之外, 呢隻萬能Z 的確係幾吸引.
如果係帝皇既話會仲更加好~~ XDD
貴就係貴左d, 但係如果作為自己告別玩具界既最後一件收購, 又在12月先出, 都算幾有代表性既..........咁玩玩具法, 發左達都搞唔掂
貴就係貴左d, 但係如果作為自己告別玩具界既最後一件收購, 又在12月先出, 都算幾有代表性既..........咁玩玩 ...
Raymond 發表於 14-6-2012 02:10 PM

一不離二,最怕遲得下又萬能俠二號,帝王,三一,巨靈神,高達。。。。:^
呢層, 如果好賣既, 相信Bandai 一定會咁做
三千幾四千銀......!!! :50:
完美的超合金Hobby,不過擁有完美就要付出高昂的代價...

[超合金](1974)及[超合金魂](1997)的首作皆為[鐵甲萬能俠](Mazinger Z),
同樣安排為[DX超合金魂] (非"DX超合金") 的首作,別具歷史意義~

那[DX超合金魂]02是否亦在計劃中呢~? 又將會是那個機械人呢~?
會唔會好似超合金魂GX-02一樣係[鐵甲萬能俠2號](Great Mazinger)呢~?

另外官網介紹用了日/英雙語,顯然對象並非單是日本本土市場。
$3XXX真係幾令人卻步。。。:67:
但係驟眼睇內構既完成度好高,雙手既基本可動亦夠!

再諗下repaint既EX黑三一無 “兼覓” 無配件低可動,淨係賣佐藤老師個名黎番炒都要差唔多三千啦!

論誠意,今次笨大絕對WIN番舖!!!
:71:
一不離二,最怕遲得下又萬能俠二號,帝王,三一,巨靈神,高達。。。。
wiswis 發表於 14-6-2012 02:24 PM

高達內構??!MG PG一地都係啦。。。。:he:
以這水準來說不算貴了∼∼不過無翼就有D可惡∼∼
感覺有D似popy版鐵人28超金屬!