Toysdaily 玩具日報

查看: 11210|回復: 20

[玩具攝影] super hero time 超電子bioman 偉大的力量

終於超電子BIOMAN偉大的力量全入手啦 ^^y 話不多說~看照片吧

照片太多,喜歡的朋友請到相簿看看吧 : http://v.yupoo.com/photos/5824501/albums/5123121/

終於完全入手了這套期待了20幾年的老玩具,這些老收藏雖然不算完整
,但是已經是將重點都入手了,DX BIOROBO / BIO DRAGON / 變身錶
BIOSWORD BOX組,每一件都有一個故事,這樣串起來就是一個歷史,
感謝幫忙入手這些收藏的朋友,這BIOMAN的偉大力量,滿心感激的

收下了。

super good~~~~~~~~~~~
bioooooooooooooooo man~~
正...好想玩吓:63:
正...好想玩吓
老文 發表於 6-6-2012 10:34 AM

[超電子] & [ 超新星] 於舊戰隊來講係我嘅至愛,而我自己亦有幸曾經擁有和玩過啦!!!

老文兄~你都快D買返盒 [超電子金剛] 玩吓啦~

買啦~買啦~買啦~真係巧巧巧好玩0架.................................................呵呵呵!!!!!!!!

回復 4# G-man

即使我擁有都唔會捨得開來玩....所以.:35:

空 ------ 前 ------ 偉 ------ 大 ------ :* :* :*

小弟現在也在砌超電子的細比例模型, 正想著如何改為全可動 :he: :he: :he:

另外那隻小的紅一號是否大大用 DX 內裡的複製上色? :77:
好勁, 變身手錶咁冷門既都搵到
抽下樓主水先!!!!

回復 8# gunbaron

打劫:57::^..........
haha,只係其中一格櫃,仲有D冇show出來,不過想退出江湖吾儲,因為屋企真係冇
位,而且尼D時勢,留多D$最實際
回復 9# 老文
回復 10# gunbaron

但呢d真係好物..如果   賣左d錢只係對你財務上好少影響(如3-5%身家)..咁我會覺得留住佢地好d..:shy:
你講得岩,由其而家時勢果D價,賣完都可能只夠買隻普普通通既 "嘮",多佢吾多小佢吾小,而且我好多都係十幾年前買番來,當年買既價$同你而家買盒MG gundam差吾多價,只不過係有冇地方收藏!

回復  gunbaron

但呢d真係好物..如果   賣左d錢只係對你財務上好少影響(如3-5%身家)..咁我會覺得留住 ...
老文 發表於 6-6-2012 03:07 PM
回復 12# gunbaron

玩具對我來講係有份日記同感情係入面...其實有好幾次我都想賣減d大件野..不過一影相果刻..就好唔捨得...做唔出.:$

回復 6# garykctse

好眼力,小的red 1 是用複製的沒錯
上色也是全手油,眼睛都快掉下來了:30:

>砌超電子的細比例模型, 正想著如何改為全可動
這組我也有,不過只剩一盒,捨不得砌,
全可動的話可以考慮用關節技去改喔
期待您的大作:71:
回復 5# 老文
文哥~來一組吧,老東西的好,只有擁有過的人知道啊!
希望sr合金也來出一組吧:34: