Toysdaily 玩具日報

查看: 13821|回復: 26

[玩具攝影] 當年死貨 DX-超合金 創聖合體 Aquarion

多謝師兄分享,創聖真係好物
我都好後悔當時無入量產型:42:.....
強攻型應該無死貨過wor

一水賣晒就無出過,亦無插過水
我都好後悔當時無入量產型.....
CombattraV 發表於 4-6-2012 01:49 AM

身同感受.............
d一隻其實係好正..........

但...奈何當年無買到:56::56::56:
強攻型應該無死貨過wor

一水賣晒就無出過,亦無插過水
Gainax 發表於 4-6-2012 09:12 AM

主角機旺角球場船仔果時賣6XX都賣左一段時間
強攻型可能唔吸引,果時見真係無人問津
見賣左好耐先去哂貨....
真係好正呀.......:shiny:

同樣作心3合1設計機械人,雖然本身設計唔算好特出,但可以3變都算係咁(其實呢隻感覺似getta go既複雜版)。
當年一直都好後悔冇平入…直到後黎見人玩過實物先打消怨念,笨大出品,竟然黎個企唔隱+變形時要外加固定部件(囧)………作為dx超合金,希望遲d可以同vf系列一樣,出個重新設計版本吧
其實唔用個 stand 都企度到架,不過要搵啱重心點

我最近玩完機戰Z再世篇后,才留意創聖的玩具和動畫,主要是那首主題歌真的挺好聽。當年沒引起我注意可能是因為創聖的機械人不夠傳統和美型。現在回頭看,這個DX合金三隻飛機造型不錯,變形后的紅色主角機也不錯。

可惜,這三個價錢已經像∼無限拳∼∼∼∼∼∼∼∼那樣飛天了。我只買了SR合金代替咯。
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=182867&highlight=

我最近玩完機戰Z再世篇后,才留意創聖的玩具和動畫,主要是那首主題歌真的挺好聽。當年沒引起我注意可能是 ...
gazza1211 發表於 4-6-2012 02:45 PM

創聖第一眼感覺的確不討好,初初出我都不是第一時間買
慢慢消化動畫,開始欣賞菅野洋子音樂+河森機設
正post正圖!!!!!!!!!!!!!!!!
主角機旺角球場船仔果時賣6XX都賣左一段時間
強攻型可能唔吸引,果時見真係無人問津
見賣左好耐先去哂 ...
netvigator 發表於 4-6-2012 09:35 AM

但強攻型好似一直keep住四位數~
我最近玩完機戰Z再世篇后,才留意創聖的玩具和動畫,主要是那首主題歌真的挺好聽。當年沒引起我注意可能是 ...
gazza1211 發表於 4-6-2012 02:45 PM
主要是那首主題歌真的挺好聽 --> 同意, 你指主題曲”阿姨洗鐵路”?:66: