Toysdaily 玩具日報

查看: 11317|回復: 29

[玩具攝影] 第三彈---繼SHF後,,小弟終於跌左入ultra act呢個坑,,救我!!

前言:入左SHF,,SIC,,SIC極魂半年,,
48盒SHF
12盒SIC
12盒極魂
56個頭像
未計盒蛋、dx變身器等……仲跌左入哥斯拉個坑
好在忍住左魔動王,,因為QC太差

我並不是曬家當,我只是跟好多師兄一樣,,一開始,,就收唔到手
日本人!你好野
我又開多左條line了!幹
遲d shf出埋戰隊,,我點算!

有一隻SHF我忍到,,就係磁力fourze......QC太差!

其實ultra act出Tiga時,,我已經有留意
我係超人Tiga既fans黎!

超人迪加
長野博,,演既「大伍」
吉本多香美,,演既「麗奈」

真係好好睇!
黑色既Tiga,,到8兄弟,,大伍再一次大叫「這個世界就黎我保護,,Tiga」變身,,真係好正

可惜第一隻ultra tiga,,出得太差
佢個身型,,佢頭既造型
點叫我花百幾、二百蚊買呢!

其實對玩具已唔大要求,,連我都唔入,,可想而知幾差

我第一隻忍唔住,,入左agul,,
高野八誠,,演既藤宮博也好cool,,
agul個樣又幾帥,,變得有一隻佢晌基地跟gaia隻揪,,
出到去佢變大左,,gaia仲係人類大小,,一拳打到gaia飛左落地
勁正

有agul,,當然買埋dyan,,因為都幾平

可惜gaia比人炒到飛起

好多謝toysdaily一位師兄,,話晌荃灣有平gaia,,第二日即刻去睇
仲有好多貨,,又有特典
價錢又ok
即入

雖然qc差少少,,但無完美的,,照殺

唉!佐菲可惜太貴,,堅決唔入住,,炒到離晒普
到太郎都唔知點算!

光之巨人,,就甘企晌度,,已經好帥

第一彈---半年買左三十幾隻shf,,影住3隻比大家睇 (傷眼)
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=182898page=1&extra=#pid6187688

第二彈---SHF Kamen Rider Fourze and Machine Massigler
http://toysdaily.com/discuz/thread-184329-1-1.html

Fourze應該全系列都係蟹貨,我見過主體果隻都賣18X,我諗其他form更蟹。至於Ultra-act,我都係今年頭先入坑,而家嘅第二代body,無論外形同可動都好正,真係忍唔到手。佐菲我都覺得炒到太離譜,堅決等再版,我死唔信佢唔再版!Anyway,歡迎加入Ultra-act行列,有排你買哦:34:
Fourze應該全系列都係蟹貨,我見過主體果隻都賣18X,我諗其他form更蟹。至於Ultra-act,我都係今年頭先入 ...
畢示仁 發表於 3-6-2012 11:40 PM

問一問Leo and evil tiga係咪第二代body??

出2.0機會大唔大?

我主體fourze入貴左好多啊。唉
S.H.F拉打我已經係半放棄狀態,只入昭和系列,龍騎系列
電王系列,之前我已經放哂俾人,S.H.F拉打實在出得太密啦,被迫要放棄
S.H.F戰隊我會玩,淨入紅戰士同第六名戰士,佢出後援戰士我都會入
Ultra act只入昭和系列嘅超人,好在平成個D一隻都無入
唔係曬家當又show曬d stat出黎:(........
唔係曬家當又show曬d stat出黎........
timothy276217 發表於 4-6-2012 09:43 AM

只係半年已經攪成甘,長遠追都唔知點算
哈哈。完全無位放
S.H.F拉打我已經係半放棄狀態,只入昭和系列,龍騎系列
電王系列,之前我已經放哂俾人,S.H.F拉打實在出得 ...
神宗一郎 發表於 4-6-2012 05:21 AM

真係太密。我等緊7月隻sword form
昭和雖然未看過,但入左2號、v3
1號要等再販

Amazon,,rx,,sky rider遲d再入
買野容易忍手難...夾硬要齊line..最後都係辛苦自己..如覺得自己都買到都有點問題..應當停一停,諗一諗:67:
恭喜師兄入坑:52:
又多個同好!!
買野容易忍手難...夾硬要齊line..最後都係辛苦自己..如覺得自己都買到都有點問題..應當停一停,諗一諗
老文 發表於 4-6-2012 10:05 AM

絕對要讚好。
有時真係為儲而儲甘,買得太多,又會失去左興趣
基本上,拿黎影下相,又放番入櫃
回復 10# wyman229

BANDAI野..都係一line蓋一line...永遠留一手加買唔晒...
做人要SET底線, 買玩具都要呢條底線
當初入SHF拉打坑就SET左只入最初形態+終極形態(最多+一隻半隻好有型形態)
再另外入第二拉打最初形態(當然最終形態型仔又唔限定都可以入多隻)

呢條線一SET左, 成績係入坑年半, SHF拉打數量只有49隻:!
回復 12# superterry

只有...........但係都有....49......:69:
回復  superterry

只有...........但係都有....49......
老文 發表於 4-6-2012 10:55 AM

已經叻過樓主三倍:74:
家陣D ultra act真係好吸引,我都入左吉田同阿古魯,睇得出當中的進步~!