Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (回到三國) 關羽 再戰 呂布

好端端的以為關羽有甚麼法子突然閃身去後面,之前的打格以為是效果,但原來是伏線一大條﹗突然勝出都極有心思﹗估你唔到﹗好野﹗
真的有馬無馬﹗真有「小心思」﹗沒有令我們感到「蒼井空對月」,不但要「直豎姆指」、就算不用「松島風機」吹著都覺得很涼快呢~
好端端的以為關羽有甚麼法子突然閃身去後面,之前的打格以為是效果,但原來是伏線一大條﹗突然勝出都極有心 ...
多其 發表於 4-6-2012 01:50 PM

大大真有你的"吉村卓見"..................不, 是"真知灼見"才對,
(無意中學了你那套呢, haha~~)
回復 15# cliffordchan107

兩極豪華版我也有買...之後還在一次"海虎辯証會"給馬sir簽名呢...仲有埋李健良tim架:71:...另當年儲港漫最like每年漫畫節排隊搵主筆簽名:73:
回復  cliffordchan107

兩極豪華版我也有買...之後還在一次"海虎辯証會"給馬sir簽名呢...仲有埋李健 ...
老文 發表於 4-6-2012 01:57 PM

那那次老文兄有份投票嗎? 是肥良的多數派還是馬sir的少數派? 哈哈~~
回復 19# cliffordchan107

我當日是肥良派的...今日就無任何派別了:35:

我當日是肥良派的...今日就無任何派別了
老文 發表於 4-6-2012 02:35 PM

哈哈, 原來當年你有份整馬sir的~~
(不過想來也很好笑, 當年這個辯証會是馬sir單方面搞的, 但是結果卻一面倒向肥良那方, 也是一時佳話)
回復 21# cliffordchan107

佢呢生人都淨係輸過一二次大野姐(一次係同女朋友分手,第2次就辯証會)...其餘果d都已經贏到盡.我諗佢都無咩所謂了:73:

佢呢生人都淨係輸過一二次大野姐(一次係同女朋友分手,第2次就辯証會)...其 ...
老文 發表於 4-6-2012 02:48 PM

那當年那次遇襲, 算是因禍得福嗎?
(當年這新聞也很轟動呢)
回復 23# cliffordchan107

係wor..計漏左呢單tim...大難不死..必更大碌
:78:騎兵相頭好~
步兵效率高~~

騎兵轉步兵,猛將一騎討~
大大真係好funny,有馬..
騎兵相頭好~
步兵效率高~~

騎兵轉步兵,猛將一騎討~
原罪 發表於 3-7-2012 09:35 PM

這首詩若化做童謠的話, 一定會傳遍整個亞洲的, 呵呵~~
這首詩若化做童謠的話, 一定會傳遍整個亞洲的, 呵呵~~
cliffordchan107 發表於 4-7-2012 12:55 PM

:35:如果有一日…
我係第二度睇到呢段野…
我都唔知認唔認係自己作既好~:66:
如果有一日…
我係第二度睇到呢段野…
我都唔知認唔認係自己作既好~
原罪 發表於 4-7-2012 01:54 PM

完全押韻和平仄, 作的人一定是AV界的李白~~
有碼....冇碼....很正點....當然無碼是好一點吧!