Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: netvigator

[分享討論] 3大 MAX合金

嚴格嚟講, 隻紅蓮真唔算係MAX合金條LINE出品 ; 無謂夾硬計佢係MAX合金啦。:67:

帝皇萬能俠, 甚至隻威龍先算係MAX合金條LINE。

不過, 呢三隻合金又真係好正。:61:
GGGG係我第一隻掉落垃圾桶o既合金...
帝王企直直還可以, 關節好麻麻...
神魂明顯隻野係出得好過套卡通...
RAGAN買得返就好了...當年未認識呢套卡通...
Netvigator兄連出舊robot合金的report,是不是有感現在沒有什麽好的大型合金了?另外,會不會出Max的Big-O啊?

我只有Max的Mazinkaizer。靚是靚,但腳板不貼地,還有有些放在盒裏面的膠件已經自動爆裂。。。。。。。

玩完機戰Z后,對天元合金有些興趣。但Max合金價已飛天,轉輪的又太膠和鬆散,將會出的千值練又只是貴價的高可動塑膠figure。。。。。。

神魂很多年前就被robot的能量頭髮和爆血身材女角吸引而認識,但當年只買了盒蛋的女角和主角機。現在有財力和有空間display時,價錢已經從高級玩具變為藝術品的價格。。。。。。。
Netvigator兄連出舊robot合金的report,是不是有感現在沒有什麽好的大型合金了 ...
gazza1211 發表於 4-6-2012 03:07 PM

只係呢幾隻合金隔左幾年再玩,依然讚嘆~
想入盒前出post留念
但係Max帝皇都算係極品呀,應該要珍藏埋!:!
我隻gggg已經斷腳
只係呢幾隻合金隔左幾年再玩,依然讚嘆~
想入盒前出post留念
netvigator 發表於 4-6-2012 05:09 PM

咦。我想問一下,神魂加了能量頭髮后,有多高?另外,天元有幾高?給你搞的想去買,但拍神檯每格不夠高。。。。。。
隻隻都是精品...:71:
咦。我想問一下,神魂加了能量頭髮后,有多高?另外,天元有幾高?給你搞的想去買,但拍神檯每格 ...
gazza1211 發表於 4-6-2012 08:24 PM

連埋火成25.5cm

最難display應係把劍,長43cm

天元就差不多24cm

兩者比較

連埋火成25.5cm

最難display應係把劍,長43cm

天元就差不多24cm

兩者比較
netvigator 發表於 5-6-2012 01:55 PM

謝謝資料。

哇!!你最後張相想毒死人咩!!:no: