Toysdaily 玩具日報

查看: 9945|回復: 29

[玩具攝影] 近期大熱魔神英雄傳 - 龍神丸登場~

近期除咗Robot魂嘅龍王丸大熱之外, 仲有一隻同系列嘅作品模型都有唔錯嘅反應, 就係國內出品嘅模魂真悟 - 龍神丸喇......:) 雖然呢隻龍神丸係國內出品, 但其水準之高就連之前Robot魂推出嘅龍神丸都被比下去呢.....:shiny:  因為呢隻模魂嘅比例及造型, 都比Robot魂嘅做得好, 更像真.....更神似~ 希望廠商以後都會繼續推出一啲令人有驚喜嘅模型呢~:D
不過今次由於小弟只是素組關係, 沒有任何後期處理.....所以相片傷眼勿怪呢~:77:

素組完成效果已算唔錯呢~:43:

劃線後, 整體效果更見突出~:36:

外型與龍王丸更相襯, 只可惜size稍為細了一點呢~:38:

沒有登龍劍?
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 11 字節系統限制: 15 到 10000 字節
翻版?:?:?       XXXXXXXX
d隻平喎..........抵玩呀
頭像被屏蔽
沒有登龍劍?
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 11 字節系統限制: 15 到 10000 字節
guy_spider 發表於 2-6-2012 01:51 AM

有呀, 佢有附送膠片寫住登龍劍effect架......不過冇影到......:p
回復 3# antitid
只知到係國內出品, 但周街都有得賣wor......!:(
我買左都仲未砌..論外型..robot魂隻龍神丸同佢差九條街..
d隻平喎..........抵玩呀
豆腐員 發表於 2-6-2012 08:30 AM

冇錯呀, 好抵玩呢......一魚都唔洗~:he:
不是翻版,是冇出售權的作品呢
fishman 發表於 2-6-2012 09:09 AM

係呀, 都出得唔錯吖,,,,,,所以好抵玩~:D
我買左都仲未砌..論外型..robot魂隻龍神丸同佢差九條街..
kelvinlam97 發表於 2-6-2012 10:10 AM

係呢.....快啲砌啦, 好正架~:)
外型真係贏晒~:78:
回復  antitid
只知到係國內出品, 但周街都有得賣wor......!
ray文 發表於 2-6-2012 10:10 AM

時光機?:62:

下面係 日本 wonder festival 2007 授權售賣品

http://www.monocana.com/event.html

回復 12# antitid

所以冇授權價錢平到呢.....:36:
咁既錢算係咁啦!!!!!
咁既錢算係咁啦!!!!!好過買炒貨