Toysdaily 玩具日報

[趣味] 中國隊長.....唔該......各大生產商準備

中國隊長.....唔該......各大生產商準備

13億人的.....希望......
我寧願佢似孫悟空:55:
中國隊長...總有點拾人牙慧的感覺,或者可以叫解放俠.
還有緊身衣這玩意也太美帝風格了,就算不來套長衫那也可以來套短打.他手上的"薄穀"也是德國設計的,中式英雄要不耍劍,要不來招如來神掌就可以了,現在怎看也是美帝英雄來中國賺人民幣的感覺...

十年文革果然摧毀了中國的歷史傳承,一個自稱有數千年的歷史的國家偏偏就最不懂自己的歷史究竟有什麼...
中國隊長...總有點拾人牙慧的感覺,或者可以叫解放俠.
還有緊身衣這玩意也太美帝風格了,就算不來套長衫那也 ...
warxv 發表於 31-5-2012 06:23 PM

你要既 其實就係黃飛鴻同華英雄:43:
PS:睇畫風就知是港式漫畫吧... 只是走左上去賺人仔啫
其實現在中國人.......個個都由"生化食品"養大......位位都有超能力的.....中國超人
中國隊長的坐駕是否坦克車?
頭像被屏蔽
咪住! 睇佢個look............想問一句, 當黨與人民有衝突時, 佢會服務誰...........:58:
咪住! 睇佢個look............想問一句, 當黨與人民有衝突時, 佢會服務誰...........
00_GUNDAM 發表於 2-6-2012 05:49 AM

有冇睇國產凌凌漆? 邊個手上有人民紅魚, 咪服務誰囉

開始我都同大家一樣以為又是一山寨貨,直到我見到呢份作者感言

於是又在網路搜尋,最後發現該漫畫的兩位作者一位是美籍華裔,一位是港人
而前者現在已在Marvel Comics工作。
而出版漫畫既公司則是位於佛羅里達州奧蘭多市既Excel Comics
至於點解Amazon Kindle會睇中並找其內地代理商翻譯就不得而知啦