Toysdaily 玩具日報

[改造交流] Art Sporits 1/9 Iron Man Mk 6 (Action Figure) (加燈)

加左燈真係靚左好多...
:71:
支持樓主自己DIY...
仲有埋教學...
回復 2# 王者J

借問樓主 有無開關掣的 開左點熄……
加左燈真係靚左好多...

支持樓主自己DIY...
仲有埋教學...
小堅 發表於 31-5-2012 04:26 PM

多謝師兄讚許:35:
小弟對改造都仲係初哥, 都唔可以話係教學,     
自覺仲有好多問題都未能解決到,
只係興幸今次加燈比較容易, 唔太難,
如果要幫埋對眼&手掌加燈就困難好多,
因為小弟仲未有咁o既功力去改造:30:
回復  王者J

借問樓主 有無開關掣的 開左點熄……
薜安 發表於 31-5-2012 07:48 PM

薜安師兄, 係無開關犁的,
其實我之前都有諗住加埋落去,
但後唻放棄o左, 不過就有諗過點樣去解決呢個問題,
有無留意到左邊有兩粒電池係無連接埋一齊,

其實我係靠呢兩粒電池來做開關,
當我要熄燈時, 就將兩粒電池分開就OK,
連接埋一齊才會著燈, 咁當然就一定要用最簿果款電池喇,
呢個方法係咪好底B 呢... 哈哈~ :66:
多謝師兄讚許
小弟對改造都仲係初哥, 都唔可以話係教學,     
自覺仲有好多問題都未能解決到,
...
王者J 發表於 1-6-2012 07:53 AM

師兄你太謙虛啦...
題外話:黎緊我想幫隻壽屋紙盒人加燈...
之前我開POST問過,有師兄話雞旺地庫某鋪會教埋人點整...
師兄有冇去幫襯過呢間???
或者有其他地方介紹...
因為加燈我係初哥黎...
:35:
師兄你太謙虛啦...
題外話:黎緊我想幫隻壽屋紙盒人加燈...
之前我開POST問過,有師兄話雞旺地庫某鋪 ...
小堅 發表於 1-6-2012 08:42 AM

其實我未加燈前, 都有留意到小堅師兄個post,
我都係睇到話果間舖個店主會教人點去做,
之後我亦都有過去請教個店主,
不過我只係問佢有關開關掣o既問題,
而個店主都好有心去解釋比我知,
所以我都好推薦呢位店主,
師兄你可以試下過去, 包你獲益良多:71:
反而其他店舖我就無問過...
其實我未加燈前, 都有留意到小堅師兄個post,
我都係睇到話果間舖個店主會教人點去做,
之後我亦都有 ...
王者J 發表於 1-6-2012 10:07 AM

thx師兄,等我試下先...
隻紙箱人要七月先出...
:$
最有問題 都係個頭...其它都做得幾好..:45:
thx師兄,等我試下先...
隻紙箱人要七月先出...
小堅 發表於 1-6-2012 10:13 AM

宜家先至6月頭, 仲要等到7月... :63:
惟有默默期待師兄o既作品:35:
宜家先至6月頭, 仲要等到7月...
惟有默默期待師兄o既作品
王者J 發表於 1-6-2012 10:25 AM

等我搵日出開旺角,順便落去望望先...
次次去開都見佢同人傾緊計...
都唔好意思入去問野...
:35:
等我搵日出開旺角,順便落去望望先...
次次去開都見佢同人傾緊計...
都唔好意思入去問野...
小堅 發表於 1-6-2012 10:30 AM

其實我都試過,:80:
而我禽晚過去見到店主整緊一騎當千隻關羽雲長首辦...
其實我都試過,
而我禽晚過去見到店主整緊一騎當千隻關羽雲長首辦...
王者J 發表於 1-6-2012 10:39 AM

我仲以為佢淨係玩模型添,原來首辦都岩...
唔知點解地庫好似多左模型鋪係到...

搵日我等佢開門先,見之前有師兄推薦...
加上自己未整過,所以順便去學下野...
呢個系列公報之後會出既mark 4 同mark 5好似okay d....

有冇藍色led?? 巧似會仲靚仔...
rex_tech 發表於 31-5-2012 11:32 AM

邊度有圖睇下?
回復 28# kyostanley

Sorry... dont know how to post pics

Google search "art spirits iron man"
Good gimmick man !!!!!!!!!!!!!!!!:71: