Toysdaily 玩具日報

查看: 5900|回復: 11

[個人收藏] 魔戒可動 - 雷鳴騎士 - 巴隆

雷鳴騎士 - 巴隆(四十萬渡),牙狼第十四話登場,在一次追捕叛變魔戒法師的任務中,被追捕的法師打上"冥王的刻印",刻印令他心性逆轉,從此變成獵殺魔戒騎士的殺手,幸本性未滅,不停與刻印對抗,最後被曾是其學生的魔戒騎士鋼牙及另一騎士翼合力所救。。。。。
變身後的雷鳴出場次數不多,造型亦未算特出,但這回魔戒可動郤將平平無奇的雷鳴造得很吸引,一方面不會與劇中的造型偏離太遠,另一面又能令人眼前一亮,真係要俾個讚先得。。。。。
個人覺得,今次的魔戒可動在關節方面確有所改善,最低限度手臂提起至水平時不會被肩甲所阻,關節亦夠實淨,扭動時又不會甩甩漏漏不停跌甲,可以玩得安心又放心,不過,很不幸地,股關節依然遺傳了以往的問題,活動幅度只能算勉強合格,腳掌貼地性亦不佳,可以企得穩但當要做擘髀姿勢時就。。。。。今次雷鳴專屬武器是一把刀,材質由金屬改為膠,解決了因為手臂不夠力提金屬刀而不舉既問題,但握刀手勢依然令刀不能持穩,成日兩邊揈。。。。。配件方面,十分之簡約,三隻可替換手掌加一把專屬刀,就係咁多,對於唔想要咁多配件既我十分之好,亦因為配件少的原故,包裝盒出奇地細小,值得一讚,呢次既產品包裝可以話完全將'簡簡單單就是最好"完美表現出來。。。。。

雷鳴比零更型仔,簡簡單單企係樹已經好正。。。。。

面相造得好好,上色唔錯,雙眼雖然不是透明件,但用上螢光色,影相出黎既效果更好。。。。。

下顎可以作細幅度活動。。。。。

背面。。。。。

個人覺得雷鳴握拳型過渣刀。。。。。

[img][?t=1338394707/img]

:71:呢隻blue colour 既 牙狼幾特別噃!!!
係隻手握刀有問題扣了分,其餘都好正>t<!!!
:71:
好相十卜~~~
:shiny::shiny:
呢次隻藍色..個人都相當like:):)
我唔知隻藍係咪金屬色,佢遲d唔好又變淡就得:o
Great report and thanks sharing! :71:

Hope I can share mine soon... :(
我都好鍾意佢既造型,可惜小弟唔玩開sic:42:
我都好鍾意佢既造型,可惜小弟唔玩開sic
timothy276217 發表於 30-5-2012 11:18 AM

嚴格上這不是sic:x
睇&#25103;&#26102;一直以&#20026;肩膀上&#22021;刀可以&#39134;出去:(
仲未睇第2季都中中地毒:50:
多謝咁多位師兄捧場,其實呢隻破狼既顏色,實際上應該係更深沉既金屬藍,係小弟部機既設定有多少問題先會影到隻藍色咁既款:49:。。。。。
小弟自己覺得呢隻破狼無論用色造型都好出色,開盒拎上手真係"嘩"出一聲,有師兄可能會覺得佢既可動依然不濟,但如果同絕狠比較,呢隻破狼可以話真係贏幾條街,實在係近期十分之值得推介既產品:71:。。。。。